Pressemelding:

Råskinnet som lørdag den 30 april kunne feire 20 års jubileum og hadde rekordpåmelding ble en skikkelig gjørmefest. Noen påstod vi har heldige med været – andre ikke.
Dessverre har det skapt usikkerhet vedrørende resultatlistene at noen løpere i pulje 2 og pulje 7 løp feil. Alle løpere i pulje en og de første i pulje 2 løp riktig, men midt i pulje 2 tok noen feil vei. Det medførte at de løp 500-600 m for kort, men også i vesentlig lettere terreng enn der hvor løypa var merket.
Vi kan aldri forsikre oss mot feilmerking og regn og snø kan medføre at merkebåndene blir mindre synlig, men rapporter fra løpere i både pulje 1 og pulje 7 melder om at løypa var meget godt merket. Arrangøren Ready har brukt over 1400 m med merkebånd på Råskinnløypa.
I tillegg kommer sperringer i kritiske partier og en rekke løypevakter. Løpere som har løpt feil blir disket i henhold til løpets reglement. Det var særlig en del damer i pulje 2 som ble rammet av feilløping og som medførte at listene som ble lagt ut etter løpet ble feil. Men beste kvinne var altså den som kom først i mål og fjorårsvinner Tina Knutsmoen forsvarte seieren og hun fikk etter løpet klatre opp på seierspallen og fikk premie som beste kvinne i Råskinnet.
Det var de endelige listene som ble lagt ut som ble feil.  De tre beste kvinnene i Råskinnet er:

1. Tina Knutsmoen
2. Tiril Udnes Weng
3. Marthe Bjørnsgaard

Vi jobber nå videre sammen med EQ-timing for å finne ut av feilløpingen for å få en mest mulig korrekt liste, men dette er et vanskelig og møysommelig arbeid. Pga løpets karakter er det ikke mellomtider i Råskinnet.  Det var særlig i dameklassen at dette fikk uheldige utslag. Arrangøren Ready beklager dette, men det er lite vi kan gjøre når noen løper feil.