I en pressemelding til Kondis.no melder arrangøren IL Gular om 400 forhåndspåmeldte som tyder på ny deltakerrekord for fjerde år på rad etter starten i 2011. IL Gular tar i mot påmeldinger helt fram til løpsdagen.

Se info på http://www.floyenopp.no  

I kvinneklassen er Kirsten Marathon Melkevik og May Britt Buer (ingressbildet) fra IL Gular de to store favorittene. Kirsten vant Fløyen Opp både i 2011 og 2013, i 2011 på gjeldende løyperekord 15.55. May Britt vant i 2012. Andre sterke navn er Karoline Finne , IL Gular og Rebekka Hiland fra Bergen Løpeklubb.
640_Oy_Bugge_Floyen_Foto_O_Ringheim
Johan Bugge, Eidsvåg IL. Foto Oddny Ringheim

 

Bugge og Tengareid påmeldt
I herreklassen er bl.a. Johan Bugge fra Eidsvåg IL og Torstein Tengsareid fra Egersund IK påmeldt. Johan Bugge vant Fløyen Opp både i 2011 og 2012. I fjor ble Johan slått av Torbjørn Ludvigsen (de byttet plass fra 2012) . I år får Johan meget tøff konkurranse fra bl.a. Torstein Tengsareid som vant norgescupen i motbakkeløp i 2013. 

 

Pengepremier
De beste kjemper om pengepremier. Alle andre får pins og det trekkes mange flotte premier både før og under selve løpet

10% stigning, 320 høydemeter
Løypen opp til Fløyen er 3,2 km med en høydeforskjell på 320 meter. Underlaget er asfalt og grusveier med ca. 10 prosent stigning hele veien opp! Det vil si at også andre utøvere enn de rene "fjellgeitene" også kan være med å hevde seg helt i toppen.
Fløyen Opp-løypen er unik i verdensmålestokk som motbakkeløype fordi den starter midt i sentrum ( på Vågsalmenningen) av en stor by og går rett opp langs Bergens og en av de mest kjente turistattraksjonene, Fløibanen, med mål ved TOPPstasjonen på Fløyen!


Her kan også mosjonister og trimmere (som kanskje ikke er så opptatt av tid), være med på oppturen. Her kan man faktisk også ta med seg barnevogn da løypen ikke går ute i ulendt terreng eller trapper. Det kan stilles opp i både konkurranse-, mosjon- og trimklasse med eller uten tid. 

 

Første start (TRIM uten tid) er kl 1000, så følger Trim m/Tid kl 1200, Mosjon kl 1230 og Konkurranse kl 1300

640PK_Damevinner_SPV_sjekk
May Britt Buer med flott utsyn over Bergen fra målstreken da hun vant i 2012. Foto Christian Prestegård