Programleder Torun har meldt seg på den 12 km lange HalvBirken, men hun trenger klassisk løpemusikk! Har du tips? Musikk gir henne ekstra energi under løping. Det er det flere som mener. Torun sier at den kan blir litt ensformig og mye dunk-dunk om man spiller kun rockemusikk. Derfor formidler hun starten på sin spilleliste med klassisk musikk.

Løping og musikk er et stort tema med mange meninger om blant folk. Den musikkutdannede programlederen vet veldig godt at klassisk musikk ved tilfeller med konsentrasjon også kan ta energi. Intensjonen til Torun er blant annet at når listen blir lang, kan man bruke den som musikkbank i sjangeren, og plukke det man liker best. Hun er en av flere som lager Formiddagsmusikk som sendes kl. 09:03 på NRK Klassisk. I telefonsamtale dreide vi også innom programmet Spillerom. Et kvalitetsprogram som fanger bredt i aktuell musikk på NRK P2.

I løpssammenheng er Torun for nybegynner å regne. Hun er godt trent og har regnet ut at hun har et høyt oksygenopptak og god uttelling på andre tester. Hun løper maks 11-12 km to ganger pr. uke. I tillegg har hun også sirkel- og annen styrketrening et par ganger i uka. Hun er som nevnt godt trent, men kan ikke estimere slutttid på HalvBirken. Vi ønsker henne lykke til!
 

Torun__floyte2_ph.jpg

                     Torun utdannet seg ved Norges Musikkhøgskole. Foto: Anne-Guri Foss

spilleliste.JPGStarten på spillelisten til NRK Klassisk løpetur. Her på Spotify. 

Og selvsagt kan man også samle sin egen Klassisk - løpetur - spilleliste.

Kondis.no anbefaler hennes radioprogram om løping til musikk 

Lista har økt til 14 stykker etter programmet ble sendt, men den må bli lengre skriver hun i innlegg datert 4. mai på Facebooksiden

Playlist, Spotify

Spilleliste for det 2 timer lange radioprogrammet formiddagsmusikk 4 mai. Klikk på spilleliste.

Hjemmeside Halvbirken som går 11. juni 

Her finner du de ulike Birkebeiner løpedistansene 

Slik gikk det på HalvBirken i fjor 

Birkebeinerløpene på Terminlista