Debutant: Selv om det i fjor var 15 løpere i Copenhagen Half som løp på tider under timen, så er det Henrik Ingebrigtsen arrangøren bruker når de skal promotere løpet overfor media. (Foto: Samuel Hafsahl)

Henrik Ingebrigtsen forteller at han nærmest er lurt til å stille i løpet. Kristoffer Ingebrigtsen, hans eldste bror, skal løpe i København. Kona til Henrik, Liva Ingebrigtsen, har fått treningsprogram av Henrik og blitt en ivrig løper, og siden Kristoffer skulle løpe i København, så ville også hun løpe der.

- Kan ikke du også løpe i København? - spurte de Henrik. Og litt for spontant svarte Henrik: - Ja, siden sesongen likevel er over, så kan jeg vel det." Siden har han funnet ut at det kanskje ikke var en god idè likevel. I motsetning til hans vanligvis svært optimistiske holdninger, så prøver han nå å snakke ned forventningene. På spørsmål fra NRK svarer han at han tror han kan løpe på 1.02.41, og det står ikke helt i stil med hans sterke 3000 m på 7.34 for noen dager siden.

Ingebrigtsen-navnet har gjenklang i en hel friidrettsverden, og Henrik har i stor grad bidratt til det, så når arrangøren i København sendte ut pressemelding foran søndagens løp, så var han hovednavnet, - og det med en rad afrikanere på startlista som har tider på 58 og 59 minutter som pers.

Enda en debutant
Startnrutdeling_Thomas_Fjeld_Emilie_Fjeld_20-aarspresang2_AZ3T6666.jpg
Debutant fra Haugesund: Thomas Fjeld fikk startnummer i fødselsdagsgave av søsteren. Emilie. (Foto: Kjell Vigestad)

2340 norske er meldt på til søndagens Copenhagen Half, dvs. 1 av 12 deltaker er norsk. Vi tenkte derfor at det ville være raskt gjort å finne noen norske deltakere under startnummerutdelingen fredag formiddag som vi kunne ta en pret med. Men det tok litt tid før vi fant noen som snakket noe annet enn dansk eller engelsk. Men vi fant omsider Thomas Fjeld og søsteren hans Emilie (27 år).

Hun bor for tiden i København og ga Thomas et startnummer i 20-årsgave til broren. Motivasjonen for gaven var nok det å få besøk av broren. Thomas forteller at han da la seg i trening og løp for en uke siden Aibelsprinten i Haugesund, som en oppkjøring til løpet i København. Resultatet ble gode 20.33, og han håpet han nå kunne løpe på rundt 1.45 i halvmaratondebuten.

Yr melder om gode forhold på løpsdagen

delvis skyet
21° 2 m/s fra øst med vindkast på 6 m/s
Svak vind fra øst med vindkast på 6 m/s
delvis skyet
21° 2 m/s fra øst med vindkast på 5 m/s
Svak vind fra øst med vindkast på 5 m/s
skyet
21° 2 m/s fra nordøst med vindkast på 5 m/s
Svak vind fra nordøst med vindkast på 5 m/s
delvis skyet
22° 2 m/s fra nordøst med vindkast på 4 m/s
Svak vind fra nordøst med vindkast på 4 m/s

Les også.
Henrik Ingebrigtsen debuterer på halvmaraton - 2315 norske påmeldt til søndagens Copenhagen Half

NRK sender direkte fra løpet fra kl. 11.10 til kl. 12.30, dvs. til eliteløperne for menn og kvinner er i mål.

Løpets nettside

CPH Half – et løb, du ikke vil gå glip af!

Copenhagen Half Marathon er hurtigt, sjovt og altid en oplevelse at følge med i. Og der er flere måder, du kan gøre det på.

 

Se CPH Half live på farten med vores app

Hent CPH Half-appen her for at se løbet live, følge dine løbevenner, se dine resultater – og meget, meget mere. Den er uundværlig, og så er den gratis!

Download CPH Half appen her:


 


App_Cph_Half_2_AZ3T6653.jpg