Mange løp har startet i det små og likevel vokst seg store. Det kan sikkert skje med Vintertrimmen på Dokka også, som arrangerte sitt første løp lørdag 5 desember med sju deltakere. Arrangøren håper på flere deltakere på «nyttårsløpet» som arrangeres den 2. januar. Dedretter arrangerer fire løp til utover vinteren.

Vi har fått denne rapporten fra arrangøren:
Av: Torbjørn Høitomt

Friidrettsgruppa i Nordre Land idrettslag arrangerer denne vinteren en serie løp fra november til april. Første lørdag i hver måned arrangeres løpet fra Brovold stadion på Dokka. Det første løpet som skulle gått i november ble utsatt på grunn av et lokalt smitteutbrudd i Nordre Land, og vil bli satt opp igjen senere.

Første løp ble dermed arrangert lørdag 5. desember med sju deltakere. Seks løp på tid, mens det var en deltaker i trimklassen. Raskest var 12 år gamle Jens Kristian Lunde. Han løp den 4,6 km lange og lettløpte løypa på tiden 17.08 på godt piggskoføre. Hakk i hæl fulgte tre betydelig eldre løpere som alle kom inn under 17.30. Jens Kristian løp 5 km i Nattløpet på Dokka på 19.59 i juni, men har åpenbart tatt et stort byks framover formmessig siden den gang.

Bilde 1 (1280x606).jpg
Før start i konkurranseklassen. Vinner Jens Kristian Lunde nummer tre fra høyre med hvit lue. (Foto: Geir Arild Vestrum)

Arrangøren håper på flere deltakere på «nyttårsløpet» som arrangeres den 2. januar. Det understrekes at dette er ment som et arrangement for alle enten man ønsker å løpe, jogge eller gå, og vi ønsker løpere og trimmere fra våre nabokommuner velkommen dersom smittesituasjonen tillater det. Med forhåndspåmelding på Vipps og god plass i start/målområde skal det smittevernmessige være på plass. Løypa er lagt opp slik at man kan velge mellom én eller to runder à ca. 2,3 km på lite trafikkert vei, så dette burde passe for alle. Det er også laget en kortere løype for barn.

Det er satt opp premie til beste herre- og dameløper med beste sammenlagttid i sine tre beste løp i løpet av vinteren.

Bilde 2 (1194x1280).jpgTetgruppa rett før målgang.  (Foto: Geir Arild Vestrum)

Bilde 3 (606x1280).jpg
Kristine Heistad og datteren Vårin (2) utgjorte feltet i trimklassen. Det er plass til flere neste gang. (Foto: Geir Arild Vestrum)
 

Resultater:

 

Trimklasse:
Kristine Heistad

Gutter 12 år:
Jens Kristian Lunde 17:08

Jenter 10 år:
Karoline Lunde 26:17

Menn 30-39 år:
Torbjørn Høitomt 17:10

Menn 40-49 år:
Tore Berglund 17:09
Stig Lunde 26:18

Menn 50-59 år:
Knut Lium 17:26

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957