Åge Ludvigsen med sitt 59. merke!
De eldste og de yngste: Klasseresultater og bilder
Samleside: kondis.no-reportasjer fra i fjor og tidligere år

NM terrengløp
Supertalentet Heidi Weng fra Enebakk, som nå løper for BUL, vant en klar seier i junior NM i terrengløp  over 4 km. Tidligere i år ble hun norgesmester også i motbakkeløp på Voss (bildet), med bestetid både i junior og seniorklassen. Og i vinter fikk hun sitt gjennombrudd i langrennssporet med gull i stafett og sølv på 10 km med skibytte i junior VM, samt 23. plass i Holmenkollens 30 km.

Mamma May Bente Weng tok gull i veteren NM i klasse M45  på 6 km, noe som holdt til en sterk 7. plass totalt. Bl.a. slo hun Astrid Uhrenholdt Jacobsen med halvminuttet.

May Bente Weng løper inn til gull i klassen og 7.plass totalt, foran Vidars Jessica Gunnarsson. (Foto: Runar Gilberg)

På herresiden ble det også NM-gull i veteranklassene til  Frode Monsen  (M45) på 10 km og Svein Arne Sølvberg (M60) på 6 km og sølv til Bård Solvoll (M50) og Helge Horn (M55).

Birkebeinerløpet
Av lokale prestasjoner må særlig nevnes unggutten Carl Fredrik Hagen, som ikke var snauere enn at han hang seg på meritterte kenyanere og til slutt ble nr 5 totalt, som nest beste nordmann og vinner av klasse M18. Det ble også en klar seier i Birkebeinertrippelen i klassen, og 5.plass totalt i trippelen. Meget sterkt av unggutten fra Tårnåsen i Oppegård.

Du kan lese Hagens eget innlegg og se bilder på Frode's SportsBlogg.

Sterk klasseseier ble det også til Heidi Maltun i K45, samt 3.plasser til Brage Celius fra Driv IL i G16 og til Martine Kongsten fra Skimt i J18.

Birkebeinerløpseksperten Harald Ringen  fornektet seg heller ikke og kom som vanlig på pallen med 3.plass av 561 løpere i den sterke klasse M45, kun 26 sekunder bak vinneren, den ikke ukjente Kristen Aaby, som har både totalseire og mange klasseseire på merittlisten. Mellom disse kom Jan Halland, vestlendingen som nå har flyttet til Langhus.

Mye heder og ære til Carl Fredrik Hagen og Harald Ringen. (Foto: Svein Hagen)