"Frå taren til toppen" - nytt motbakkeløp med mjølkesyregaranti
1500 m frå strandkanten og opp til Borgøynuten 292 m over havet. Arrangøren har gjeve mjølkesyregaranti!
Borgøy ligg sør for Skjoldastraumen der det er Slusedagen lørdag 22. juni. Også der med mykje spennande program.

Det går båt frå Steinsvik ca 15 minutt frå Skjoldastraumen frå klokka 1000 og kontinuerleg. Turen over til Borgøy tek vel 5 minutt. Frå kaien til start er det ca 10 - 55 minutt å spasera. Frå Haugesund bør ein rekna ein halvtime å køyra (Sjekk NAF ruteplanleggar).
 
Frå wikipedia:
Borgøy[3] eller Borgøya[4][3] er en øy i Tysvær kommune i Rogaland. Øya ligger i innløpet til Skjoldafjorden mellom Tysvær og Nedstrand og er uten bro- og ferjeforbindelse. Borgøy er forbundet med fastlandet med en skyssbåttjeneste som går til i Steinsvik i Tysvær.[5][2] Øya er ca. 4,5 km².[6]

Den sydlige delen rundt gården Østabøvik er det store åpne granittsvaberg. På nordenden av øya ligger det små runde hattøyer som kalles Skullebergsøyni. Faunaen på øyene er preget av furtrær som beveger seg helt ned til vannkanten.[7] Borgøyhatten[8] er øyas høyeste punkt på 292 moh.[6]

På øya har det vært drevet tinngruver og granittbrudd.[7]

Kondis sin sakteløpande har meldt seg på - og utfordrar Julie
Julie og Mikkel er tvillingar og er to av dei 13 fastbuande på Borgøy. Dei skal stå for den offisielle opninga av kulturstien opp til nuten. Då kondis.no sin utskremte fekk greie på at Mikkel skulle delta sjølv, men ikkje søstera - kom ideen om å utfordra ho. I Alvanuten Opp på tysdag i denne veka - også det iTysvær kommune, kom artikkelforfattaren desidert sist. Difor lova han fluxen fire flaxlodd til Julie om ho kom før han opp til toppen.

Løpet inngår i Borgøydagen
Sundag 23. juni er Borgøydagen sør for Nedstrand i Tysvær kommune. Denne spennande øya ligg veldig nær Haugesund, men sannsynlegvis er det ikkje så mange av dei om 120 000 som bur på Haugalandet som nokon gong har vore på Borgøy. Underteikna visste ikkje ein gong om øya før han fekk høyra om Borgøydagen. Dagen inneheld gudsteneste, motbakkeløp, "Borgøyhistoria i bilder", kafe og St. Hans feiring for å nemna noko.

Lars Hertervik sin fødestad
Lars Hertervik er ein av dei største kunsmålarane i Noreg gjennom alle tider. Han vaks opp på Borgøy. På Borgøydagen er det førpremiere på filmen ""Lysets vanvidd - en film om maleren Lars Hertervik". Filmen vert presentert av filmskaparen Karl Johan Paulsen.

Maleren Lars Hertervig var født på Borgøy. Foreldrene hans hadde et småbruk innerst i Hattarvågen i fjellsiden på vestsiden av øya.[4] Slektsnavnet Hertervig skal være avledet av Hattarvåg, som er navnet på bukten i den nord-vestre delen av Borgøya.[9] På fødestedet hans er det satt opp en minneplate.[6] Huset han ble født i, ble flyttet av hans foreldre til Stavanger da hele familien flyttet dit.

TOPPLØP PÅ BORGØY - ST. HANS
"Fra taren til toppen" på Borgøy. Nytt toppløp 23.06 start kl. 12.00

Bratt løype fra svaberg i Hattarvågen til varden på Borgøynuten 292 moh. 1,5 km fra kaien til start. Her blir det bruk av armer og ben i løype med melkesyregaranti . Fine turmuligheter for hele familien. Arrangeres under Borgøydagen med mange kjekke aktiviteter, middagservering, galleri, utstillinger og natursti. Båtene går hele dagen. Påmelding til per.gunnar@borgoy.no eller sms 48092305