Bildet er fra fjorårets start og i tet ut fra start er som vanlig Tom Sognlien først. Han har lovet å være førstemann ut i år også. 

Da datoen for forhåndspåmelding gikk ut om mandag var det 74 påmeldte. Det er ca 15% fler enn på samme tid i fjor. Deltakerhistorikken de årene Fredrikstad Maraton har vært arrangert:

År Deltakere
2001 18
2002 74
2003 68
2004 96
2005 59
2006 85
2007 72
2008 84
2009 77
2010 ??

Kanskje rekorden fra 2004 står for fall i år.

Når det gjelder potesielle vinnere er nok Grid Skogen og Lise Lithun de to største favorittene i dameklassen. Grid løp på 3:38:30 i Oslo Maraton, mens Lise har 3:43:43 fra Tromsø som sitt beste resultat hittil i år. Her kan det bli spennende og jevnt. I herreklassen er nok Knut Eraker Hole den sterkeste kandidaten til å stikke av med seieren. Knut har tidligere i år løpt på 2:50:54 i København. Rolf Bakken er en annen løper som nok kommer høyt opp på resultatlista. Han løp på 3:03:53 i Stockholm og tar nok turen til Fredrikstad for å prøve å komme under den magiske grensa på tre timer.

Fredrikstad Maraton løpes som 3 runder à 14 km. Starten er trukket 195m tilbake for å få korrekt distanse. Fra starten ved FIF-huset går det lett utfor den første km’en. Herfra løpes det på gang- og sykkelvei uten nevneverdige høydeforskjeller fram til 1. drikkestasjon ved Østfoldhallen, og videre langs Rolvsøyveien fram til Rolvsøy kirke. I det vi passerer 8 km, svinger vi inn langs Hatteveien med retning mot Marka. Nå følger et litt tyngre parti opp mot nye Rekustad skole. Her forlater vi asfalten og løper inn i skogen til andre drikkestasjon. Resten av løypa er lettløpt skogsbilvei gjennom Borredalen og Bjørndalen fram til passering/målgang ved FIF-huset.
 
Etter løpet serveres det som vanlig ertesuppe, kaffe og kaker på FIF-huset og yr.no melder om stor sol på løpsdagen. Det er derfor ingen grunn til å rigge seg til i godstolen. Ta med kona/elskerinna eller mannen/elskeren og still på startstreken i Fredrikstad til lørdag.
 
Siste nytt: 
En gruppe på 6-7 utøvere tar Fredrikstad Maraton som en del av en duathlon. Disse starter i Oslo kl 06:45 og sykler til Fredrikstad for så å løpe maraton og sykler deretter tilbake til Oslo. De som er med på duathlon starter under Winforce Expedition. Blant disse utøverne er norgesmester i duathlon Jo Nordskar, som nok vil hevde seg i toppen. Med på dette opplegget er også Kondis-president Tim Bennett.
 

Samleside

Forhåndspåmeldte

Arrangement hjemmeside.

Forhåndomtale på FIF sidene