Fredrikstadmarka Rundt hjemmeside med startlister.

Terminlista.

Forhåndspåmeldingen er meget god, med 142 påmeldte pr. dato. Med en normal pågang av løpere på løpsdagen betyr dette ny deltagerrekord i "nyere tid" (det vil si siden forrige løperbølge). Startlisten (vedlagt) inneholder mange debutanter, men også mange "gamle travere".  Vi har ofte hatt besøk av løpere i norgestoppen, men det melder seg oftest på på løpsdagen.

 
Kort om Fredrikstadmarka Rundt
Fredrikstadmarka rundt er en av de virkelige klassikerne blant norske skogsløp, og søndag 9. oktober arrangeres løpet for 38. gang. Løypa er 20 km, og går i sin helhet på sti eller grusvei i småkupert skogsterreng. Trasèen oppleves av de fleste som lettløp, og med flotte naturopplevelser underveis. Fredrikstadmarka rundt er nok først og fremst et breddearrangement, men også eliten pleier å være representert ved noen av våre beste orienterings- og landeveisløpere. Løyperekorden for herrer er råsterk. Den lyder på 1.07.08, tilhører Mats Haldin og ble satt i 2002. Jorunn Rekkedalsrekord i dameklassen er neppe særlig svakere. Den lyder på 1.16.17 og er fra 1994.
 
Fredrikstadmarka rundt, kort beskrivelse av traseen:
På grunn av anleggsarbeid i løpstrasèen, måtte vi for 2 år siden gjøre et par mindre endringer ved start og innkomst på løypa. Omleggingen viste seg å fungere så godt at vi gjorde den permanent. De nye strekningene gir eksakt samme distanse som den gamle trasèen, og har tilsvarende terreng og underlag. Så avviket i løpstid er ikke merkbart.
Så derfor starter også årets løp med en snartur i lysløypa mot Stjernehallen, før vi svinger nordover langs 2. dam i Bjørndalen, og inn i den originale trasèen ved Skytterhuset. Derfra følger vi lysløypa med lettløpt grusunderlag fram til passering 3 km. Her kommer vi inn på trasèen til det kjente karuselløpet Borredalen Rundt, og nå blir terrenget mer utfordrende.

Ved ca 3,5 km stiger løypa markant, og underlaget blir mer teknisk krevende med røtter og flåfjell. Rett før passering 6 km får vi en kort strekning med skogsbilvei, før løypa igjen svinger ut i terrenget. Nå følger vi myke, nåledekte stier i flott skogsterreng fram til første drikkestasjon ved 10 km. Da er vi på løypas laveste punkt (30 moh), og her starter det eneste virkelig tunge partiet. Fram til 11,5 km stiger terrenget nesten uavbrutt, og mange har gått på en smell i disse kneikene. Men velberget oppe, kan vi nyte utsikten, vel vitende om at vi er på løypas høyeste punkt (115 moh), og har startet hjemturen.

De neste 2,5 km følger vi åsene sydover mot Skihytta, hvor 2. drikkestasjon befinner seg. Nå er det 6 km igjen til mål, og hele denne strekningen går i lysløypa på lettløpt grusunderlag. Den som har gjemt unna litt krefter, kan få et skikkelig løft i løpet sitt de siste km’ene. Husk bare at vi nå skal krysse Bjørndalsveien ved Guttebakken, og ikke løpe ned rundt 3. dam, slik vi gjorde tidligere.
 
Med vennlig hilsen
Terje Svensson
Fredrikstad IF


Fra Fredriksmarka Rundt 2010