Varhaug IL inviterte i tradisjonen tro til 5 og 10 km under Varhaugs marken. Mye liv og røre i sentrum skapte en god atmosfære for de mange løperene som fant veien til dette tradisjonsrike løpet på jæren. Hele 247 løpere fullførte en av distansene som er ny deltagerrekord.

Dette var den 3. utgaven i år av en kontrollmålt 10km i Jæren & Dalane langdistanskarusell og nok en gang måtte løperen slite med kraftig vind. Denne gangen var det en lei nordavind som gjorde det krevende i en del av løpets 10 km.

Ingressbildet: Seierspallen for menn   foto: Inge Akerjordet

Frew Z Brkineh som var nybakt norgesmester for Sandnes IL på 4*1500m så ikke ut til å la seg affisere av vinden. Han løp solo hele løpet og slo Jarle Risa på plassen bak med næremere 2 minutter. Han kom inn på sterke 31.19 som er meget sterkt under de rådene forholdene. Kondis.no repensentant logget også 80 høydemetre i denne løypen og det viser ennå mer hvor sterk prestasjonen til den sympatiske løperen fra Sandnes er. På plassen bak fulgte Undheimsløperne Jarle Risa og Karl Thunheim.

I kvinneklassen var det nok en gang stortalentet Maria Wiig fra Spirit  som seiret. Kun 14år gammel løp hun inn til sterke 40.45 og slo Anne Ø Frafjord men nesten et minutt. På tredje plass kom Elin Rasdal Håland fra Bryne FIK.

På 5km var det Kjell Dale fra Gjesdal IL som seiret i herreklassen, mens Kristin Rasdal Vik seiret i kvinneklassen.

RESULTATER

Jærbladet reportasje m/bildegalleri


Frew Z Brkineh tar kommandoen i starten på 10km                                                  Foto: Inge Akerjordet


Anne Ø Frafjord fra GTI inn til 2 plass på 10km                                               Foto: Thomas Hetland


Elin R Håland inn til 3 plass på 10km                                                   Foto: Thomas Hetland


Raymond Harouny fra Bjerkreim IL                                                               Foto: Thomas Hetland


Glade løpere i mål på 5km.                                                               Foto: Inge Akerjordet


Ung løper er akkurat ferdig med 10km på Varhaug.                                                     Foto: Thomas Hetland