Med værmeldinger som sier en plussgrad hos Yr og rundt 0 grader hos Storm og oppholdsvær, kan det bli gode tider for alle løpeglade mosjonister og aktive konkurranseløpere på høyeste nivå.

På bildet (klikk for stor utgave) til høyre ser vi de to raskeste i kvinner og menn 2012 med Hilde Aasheim og Marius Vedvik. De løp i det andre løpet i Frikarusellens vintersesesong 2012/2013 med tiden 17.46 på Hilde og 15.07 på Marius. Sistnevnte har gitt klar beskjed på å komme til Frikarusellen på onsdagskvelden for å sette rekord. For å klare det må han løpe på bedre enn 14.52,7 som er Kjetil Foss Angeltvedt sin tid fra våren 2011.

Løypen starter som alltid fra Londalsleitet bak Espelandshallen ut til Haukeland stasjon hvor vending finner sted og tilbake til mål inne på Espeland idrettsplass. Det er en flat og fin 5 km som er kontrollmålt og godkjent.

Påmelding fra kl. 18.30 inne i Espelandshallen og startkontigenten er på bare 50,- kr.

Ove Leon Låstad fra IL Fri er kontakperson for løpet. Mobil: 99 27 21 30 eller mail: info@il-fri.no

Fjorårets løp hadde 100 løpere som fullførte.

Tekst og foto: Jørgen Pettersen


Hilde Aasheim fra Osterøy ifjor høst og mye trening i beina før Japanturen. Likevel gode 17.46 på sin 5 km. Ytterst til høyre ser vi Trygve Andresen som fikk en 3. plass på dette løpet, bare slått av Marius Vedvik og Bjarte Vik. Bak Hilde ser vi en sterk IL Fri veteran med Brigt Strømmen.


Gladguttene i Varegg/Fjellgeitene med Haagen Nesse i midten som satte ny pers på dette løpet ifjor høst med tiden 19.13. Det gjorde også Øyvind Nyberg til venstre med tiden 19.24. Til høyre ser vi selve dieselmaskinen med Maarten Boting som løp denne kvelden på 19.23


Marte Hjortland Hundhammer med tre av fire mulige seire på årets vintersesong i Frikarusellen. Hun satte også ny pers på 5 km i det første løpet på årets sesong med tiden 19.21. (Hun har bedre tid på Bjarte Viks eliteløp med 19.09, men det er ikke i godkjent løype). Bildet er fra to år tilbake i vinterkarusellen i Fana.