Med hele 88 startende og fullførende sist på det første løpet i Frikarusellen kan det bli over 100 som starter på førstkommende onsdagskveld. Været med forhåndsprognoser ser ut til å bli mellom 9 og 10 grader, overskyet og muligens noen dråper fra himmelen ifølge de to værmeldingstjenestene yr.no og storm.no

Landslagsløperen Marius Vedvik (Gular) vil igjen stille opp for å løpe på under 14.53 som er rekorden på et 5 km gateløp i år og som Erik Hovlandsdal satte på Knarvikmila (kort utgave- 5km). Med solid innsats for førsteårssenior Marius Vedvik i helgen og Nordisk-Mesterskap terrengløp og en fin 17. plass individuelt.

På bildet (klikk for større utgave) til høyre ser vi i midten med 7 ganger Bergen-Voss vinner i kvinneklassen på sykkel med Marit Iden som løp det første løpet i Frikarusellen på 20.29 og en god 4. plass i dameklassen. Til høyre på bildet er det snart syden-aktuelle Bjørn Harald Bongom som fikk tiden 18.46 for sin 5 km og nå klar for Cyprus International 4-day Challenge neste uke. Nærmest kamera er med stor sannsynlighet Robert Meyer som løper på 20.58 i sitt første løp på Frikarusellen.

Påmelding skjer fra en time før start kl.18.30 ved Espelandshallen og koster kr. 50,- for hvert enkelt løp og kr.  300,- for alle 8. Det gjenstår 7 løp og fremdeles en besparelse på kr. 50,-

Kontaktperson er Ove Leon Låstad for IL Fri : 99 27 21 30 og mail : info@il-fri.no

Tekst og foto : Jørgen Pettersen

Det er bare å glede seg til et nytt varslet storløp av Marius Vedvik. Nettopp kommet hjem fra Nordisk-Mesterskap i terrengløp for landslaget. Formen er på topp sammens med motivasjonen. Marius var bare 3 sekunder bak Erik Hovlandsdal på det sterke løpet i Knarvikmila med Erik som vinner på 14.53 og Marius på 14.56. Dagen i forveien løp også Marius et lokalt motbakkeløp hjemme i Førde hvor han er fra og ble nr. 2.
Bildet er fra Nygårdsmyren på Laksevåg litt før sommeren 2012 hvor Kondis intervjuet Marius. Vanligvis trener han to økter daglig og etter at han begynte i Gular har det blitt mer fartstrening med 200, 300 og 400 meter intervaller.

Nærmest kamera med formsterke Marte H. Hundhammer fra Norna-Salhus og som vant det første løpet hvor bildet er tatt. Tiden ble på 19.21. Ved hennes side står startnr. 191 med Marianne Nesbø Ådland som også løp godt sist på tiden 21.56 og 5. plass i kvinneklassen.

Alltid mange fine dueller mot mål inne på idrettsplassen til Espeland. Til venstre er det Martin Karlsen som " prøver seg " mot Bjarne Boge men det ender med 18.28 for deres begge 5 km og 10. plass.