Fra Sportsmaster:

3. februar var det ny temakveld hos Sportsmaster, og lokalene på Nesbru ble fylt av ivrige tilhørere. Denne gangen var det fokus på forberedelser til renn og diskusjon rundt ulike treningsregimer i Norge og Sveits.

Fredrik Aukland har vært topptrener i begge land og hadde spennende synspunkter mht viktigheten av planlegging, oppfølging og individuell tilpassing av treningen. Fredrik kom også inn på  trenerens rolle i et system med begrenset støtteapparat slik de har i Sveits. Anders Aukland poengterte at uansett nivå bør man være bevisst hva man vil ha ut av treningen - hvilke mål man har - og legge opp treningen deretter. Anders ga tilhørerne et godt innblikk i formtopping og hvordan han legger opp de siste ukene før langløp - med stikkord treningsintensitet, ernæring og søvn.

Anders og Fredrik rundet av kvelden med gode råd mht skivalg og skipreparering. Budskapet var å gjøre det enkelt. Bygg opp en liten men god skipark for ulike føreforhold i god tid før rennsesongen. Når det gjelder festesmøring ble det anbefalt å begrense variantene og holde seg til et eller to merker festesmøring som man blir fortrolig med og stoler på. Da slipper man mye unødig stress og mas dagene før fks Birken. Tilhørerne fikk krydret det hele med gode eksempler fra Marcialonga og Birken-

Alle spørsmålene til Anders og Fredrik fra engasjerte tilhørere viser at de hadde en interessant og utbytterik kveld. Sportsmaster følger opp med nye temakvelder når skisesongen er på hell.