Start og mål for Bruløpet er på Strandpromenaden ved Kongssenteret. (Foto: Kongsvingerkarusellen)

Det ble en flott vårkveld ved Glommas bredd da ventetiden var over for alle som har savnet løpskarusellen i festningsbyen. Med 36 startende i aktive klasser i tillegg til 11 som tok runden i trimklassen, ble det en pen økning fra det siste året før pandemien da 33 løp Bruløpet på samme tid i 2019.

Bruløpet følger i stor grad løypa som blir brukt i Sentrumsgateløpet i juni men med start og mål ved Kongssenteret. Det var seks mann som skilte seg ut fra start på Strandpromenaden og tre som gjorde opp om seieren på returen. Henrik Nilsson hadde mest på lager i spurten og vant det 5,3 km lange løpet på 17:59, fem sekunder foran Jarle Marvik og Pål Åge Joten som delte 2. plassen. Mats Emil Sand var først i den neste trioen som kom inn halvminuttet senere.

Linn Vibekken var klart best av damene med 20:52 fulgt av Dorthe Lillebekk som var best av jentene i ungdomsklassen med 22:52. Lars Håvard Strengelsrud Svarttjernet var best av guttene i under 20 år med 21:04.

Neste løp i Kongsvingerkarusellen går på Liermoen om 14 dager, altså tirsdag 7. mai. Alle som deltar på trim uten tid løper gratis, og det amme gjelder også alle under 20 år på tid.

Påmelding og startliste

Dorthe Lillebekk på vei til 2. plass blant kvinnene. (Foto: Kongsvingerkarusellen)

Emil Christensen (37) og Jo Christer Frysjøenden hadde en jevn fight der sistnevnte trakk det lengste strået til slutt. (Foto: Kongsvingerkarusellen)

Roar Berg løp inn til bestetid eldste klasse over 60 år. (Foto: Kongsvingerkarusellen)

Et knippe spreke karer etter endt dyst (fra venstre): Tom Cato Vangen, Rasmus Rosager, Stein O. Larsen, Audun Nymoen, Pål Åge Joten og Erik Platek. (Foto: Kongsvingerkarusellen)

Forhåndsomtale: Kongsvingekarusellen starter opp igjen etter fire års dvale