Helge Horn, som bor i Ski, har i alle år konkurrert for OSI, men før årets sesong meldte han seg inn i Ski IL Friidrett. Horn har de siste årene vist gradvis fremgang, og kronet dette med sitt første NM-gull på Jessheim.

Gullgrossisten Svein Arne Sølvberg har måttet nøye seg med 3 sølv og en bronsemedalje på sine 5 siste NM-starter. I fjor sommer ble det to sølv i bane-NM for veteraner i Tønsberg, mens det ble bronse på 1500m i innendørs-NM i mars i år. I bane-NM i Moss i sommer måtte Sølvberg bryte etter bare en runde pga skade. På Jessheim så det imidlertid ut til å gå mot et nytt gull, helt til sensasjonsmannen Knai dukket opp som troll av eske med en sterk spurt og knep gullet. Tatt i betraktning av at Sølvberg har slitt veldig med skader i høst er det likevel en sterk prestasjon av mannen som har et utall norske mesterskap.

Best tid av de tre veteranmedaljørene hadde Willy Westgård, med 20,57, mens Horn løp på 22,07 og Sølvberg brukte 22,17 i den 6 km lange løypen på Jessheim.

Alle tre måtte imidlertid se seg slått av ungdommen. Martin Mykland og Sondre Tallaksrud fra Oppegård IL løp på hhv 19,55 og 20,32 og ble med det nr 13 og 16 i gutter 18-19 år. Aller best av våre lokale løpere var Carl Fredrik Hagen, med 18,41 og 9.plass i samme klasse. Hagen løper for Tjalve IL.

Reportasje, flere bilder og alle resultater.
En+overrasket+Svein+S%F8lvberg+m%E5+se+seg+forbil%F8pt+av+Olaf+Knai+like+f%F8r+m%E5l.
En overrasket Svein Sølvberg må se seg forbiløpt av Olaf Knai like før mål.