Arne Post er en av verdens mest meritterte vintertriatleter, med både VM-gull og EM-gull på merittlisten. Selv om han har trappet kraftig ned på idretten i år, holder han formen ved like. Det holdt til en ny NM-tittel i det kalde været på Lygnaseter.

Post tok offensivt teten fra start i løpingen, sammen med Kristian Monsen (bronse), og ledet med snaue minuttet på Carl Fredrik Hagen før syklingen, som er Hagen sin sterkeste øvelse. Her tok Hagen kraftig innpå, men fikk problemer med sykkelkjedet like før veksling. Dermed hadde Post et betryggende forsprang før langrennsdelen, der det er få som matcher Arne. Carl Fredrik måtte konsentrere seg om sølvkampen, noe han klarte greit, etter å ha avansert fra fjerdeplass ved veksling fra sykkel til ski.

Dermed ble det to Follogutter på de to øverste trinnene på seierspallen; Arne Post fra Langhus og Oppegård IL øverst, med Carl Fredrik Hagen fra Oppegård og Royal Sport på trinnet under.

Ingen tvil om hvor hegemoniet i vintertriathlon er!

Resultater og flere bilder i hovedreportasjen HER.


SISTE:  Arne Post fulgte like godt opp med å vinne det andre løpet i OBIK-karusellen i Holmenkollen tre dager senere. Så selv om han har t rappet ned, er det tydelig at aktivitetsnivået og prestasjonene er meget bra fortsatt.

Resultater fra OBIK-rennene kan ses HER.