Da døtrene Heidi (samling med langrennslandslaget) og Merete (småsyk) begge måtte melde forfall til  det siste løpet i årets Norgescup i motbakkeløp, så forsvarte mor May Bente familiens ære på en fortreffelig måte. Veteranen var ikke snauere enn at hun var tredje raskest av alle damer til toppen av Malmangernuten, etter 893 høydemeter. Løypen har en gjennomsnittlig stigning på hele 24 %, til tross for at den første av de 3,7 kilometerne går på flatene ut fra Rosendal sentrum.


May Bente Weng (t.v.) spurtslo Anne Nevin i kamp om tredjeplassen totalt. Her like før mål og spurten.
Foto: Oddny Ringheim

Kun norgesmester May Britt Buer fra Gular og verdensstjernen Antonella Confortola Wyatt fra Italia var før May Bente Weng i mål. Weng, som løper for BUL, spurtslo Anne Nevin i kamp om 3.plassen totalt i Nuten Opp og sikret seg dermed sølvmedaljen i NM! Hun slo også en så sterk løper som Kirsten Marathon Melkevik, og sikret seg dermed både seier i klasse K40-49 i Nuten Opp og NM-gull i veteranklasse K45-49 år!

Dermed klarte også May Bente Weng en 3.plass sammenlagt i Motbakkecupen, og en premie på 5000 kr. Merete Weng ble nr 2 i cupen og 10.000 kr rikere til tross for forfall i Nuten Opp, mens vinner også sammenlagt ble May Britt Buer. 

 
Fine premier og fyldig premieutdeling. Her står May Bente Weng på toppen av pallen og har akkurat mottatt premien av Ingrid Kristiansen (t.v.), med Kirsten Marathon Melkevik på andreplass og Margun Eik på tredjeplass i damer 40-49 år. I tillegg klatret Weng øverst på pallen for sitt NM-gull for veteraner i Klasse 45-49 år (det var 10-års klasser i selve Nuten Opp og som vanlig 5-års klasser i NM), samt på sølvplass for NM senior og på bronseplass totalt i Nuten Opp. Litt av fjellet ses i bakgrunnen.
(Foto: Frode Monsen)
 
Hovedreportasje med resultater og bilder kan leses HER.
 
Folloredaktør Frode Monsen fra Oppegård IL debuterte som motbakkeløper med en 8.plass i klasse M50-59 år.
Du kan lese hele historien om den tøffe debuten og se flere bilder med beskrivelse av løypen på SportsBloggen HER.
 
Frode Monsen er nesten i mål i sitt første motbakkeløp.
Foto: Oddny Ringheim
 
Spektakulær utsikt på toppen, med sol og varme på toppene og et tåketeppe i lavlandet. 
(Foto: Frode Monsen)