Vidar Nilsen, Oppegård IL, konsentrert og optimistisk på vei til en ny NM-tittel i Oslos gater. Foto: Runar Gilberg

Folloløpere stod for en rekke sterke prestasjoner under Oslo Maraton på lørdag. Aller gjevest var nok de to NM-gullene i det innlagte norgesmesterskapet for veteraner til Vidar Nilsen og Wenche Dørum. Begge bor i Ski kommune, og begge er de gullgrossister på den klassiske distansen fra før. Vidar Nilsen har slitt med småskader og ikke fått trent så mye som ønsket, men leverer likevel alltid når det gjelder. Nilsen ble riktignok nummer to i klasse M50-54 år, men vinneren var dansk, så dermed ble NM-tittelen likevel sikret på den sterke tiden 2.49.

Wence Dørum ville ikke være stort dårligere. Hun vant en suveren seier i klasse K55-59 på sterke 3.27. (rettet)


Wenche Dørum fra Ski og Royal Sport underveis til NM-tittel. Foto: Runar Gilberg

Av andre resultater fra lokale utøvere nevnes Kjersti Gram Andersen fra Skimilajoggen, som fikk 6.plass i K50-54 på 4.07, Eve Vangsnes Bergli fra Skatteetaten og Oppegård som imponerte med 7.plass på gode 3.18 i klasse 40-44 år, samt Kondis-blogger Janicke Ekelberg som ble nr 14 i samme klasse på 3.32. Du kan lese Janicke sin beretning da hun fullførte prosjektet sitt "Fem før førti" med fin ny pers på bloggen sin HER.

På halvmaraton var det nok OI-veteranen Torfinn Torp som imponerte mest. Mannen som konkurrerer svært sjelden, men som alltid overrasker og leverer. I årets første konkurranse knuste Torp konkurrentene i klasse M60-64 og vant på utrolig sterke 1.23.34, nøyaktig 10 minutter foran nummer to! Med det seilte han også rett inn på 2.plass på årets veteranstatistikk i klassen.

Gledelig og sterkt come-back også av superveteranen Oddrun Rønning fra Solbråtan ved Kolbotn, som ble nr 2 i klasse K60-64 år på 1.59. Hun ble imidlertid slått av to klubbvenninner fra Joggekameratene; relativt knepent av Alvilde Dancke, som ble nr 3 i klassen under på 1.47, og litt klarere av Lill Eriksen, som ble nr 7 i den sterke klassen K50-54 på 1.38. 

Av gutta gjorde igjen Harald Ringen fra OI et meget bra løp, forbedret seg med to minutter fra Drammen halv, men ble likevel "bare" nr 5 på 1.17 i klasse M45-49 år.

På 10 km ble det klasseseier i M50-54 til Bård Solvoll. Dette har vært målet i flere år, og tiden 36.49 var det ingen i klassen som kunne matche. Det kunne imidlertid sønnen Espen, som ble nr 12 i M23-39 år på 35.15, og Jann Post, som satte enda en pers med sterke 34.19 og 7.plass i samme klasse. Jann begynner snart å nærme seg tidene til lillebror Arne, hvis han fortsetter den kolossale fremgangen han har hatt i år. 

Du kan for øvrig høre brødrene Post snakke om trening, idrett og media tirsdag 25.sept kl 19.00 i klubbhuset til Oppegård IL.


Starten er akkurat gått på 10 for Grete. Bård Solvoll kan ses langt ute til høyre, med pannebånd og hvit trøye med blå ermer. Hodet til Jann Post skimtes også midt på bildet i 4. eller 5.rad. Som nr 3 fra venstre, i sort drakt med hvit midtstolpe, ses en av Kondis mange fotografer som også løper fort, Bjørn Johannessen fra Halden. Trolig for første gang måtte han imidlertid se seg knepent slått av Post denne gangen. Foto: Per Inge Østmoen.

Link til hovedreportasje med flere bilder og resultater HER.