Vi befinner oss i Santa Ponsa helt sør på øyen hvor Gunn Rita gjennomfører en lengre treningsleir sammen med resten av laget Team Merida Smart Safety. Hun er kommet godt igang med langturer og intervaller
etter en lei start på sesongoppkjøringen med sykdom i nesten 7 uker før jul.

Nå består ukene av mengdetrening og langturer på opptil 3 timer og det meste er på landevei med terrengsykkel.
Det kjøres foreløpig kun en intervalløkt i uken for å kunne fordøye all mengdetreningen. Det er lagt inn 2-3 joggeturer i uken og rolige svømmeturer i basseng som nedroingsøkter.

På bildet  ser vi Gunn Rita bli intervjuet på Meridas pressecamp i helgen. Hun viser tydelig at hun er klar for en ny sesong og tok showet med sitt meget vinnende vesen og gode humør. Hun er en fantastisk ambassadør for Norge og Merida.


Gunn Rita sammen med verdensmesteren i terrengsykling rundbane i 2010,
Jose Antonio Hermida, på Meridas pressecamp 18. - 20. februar.

Til kondis avslører Gunn Rita at hun deler året opp i perioder, og slutten av februar og begynnelsen av mars består av fart og intervaller, dette for å få en tilvenning til konkurranser. Sammen med ektemannen Kenneth Flesjå har hun utarbeidet en trygg og god plan for matching fram mot sesongstart.  På neste treningsleir i mars på Lanzarote vil det være fokus på fart og prøving av sykkel med 29 tommers hjul. Disse er på full fart inn i sykkelsirkuset. 

En viktig brikke for Gunn Rita er at styrketråkk har uteblitt på grunn av den lange sykdomsperioden før jul med nesten 7 ukers avbrekk. Det har ført til noen justeringer og en senere start for konkurranser  i årets vårsesong.

Gjennom team Merida får hun både støtte og respekt fra de andre på laget og alle har evnen til å glede seg over hverandres seiere. Det gir motivasjon og inspirasjon til å fortsette for Merida i mange år til.

Sesongens første store mål er verdensmesterskapet i terrengsykkelmaraton 26. juni i Italia. Løpet heter Gunn Rita Marathon, og er oppkalt etter henne. Løypen er forlenget fra 78 til 98 km etter regler for avvikling av VM. Men før det skal der gjennomføres tre ritt i verdenscupen.


Gunn Rita gløder når hun forteller om årets første store mål som er VM i
terrengsykkelmaraton. En viktig faktor for Gunn Rita er at det skal være gøy
å trene og føle glede over det hun gjør. 

For Gunn Rita ble starten på sesongen en prøvelse på hvordan det er med toppidrett og barn. Mye sykdom i barnehagen til sin sønn Bjørnar satt hele familien ut en lengre periode. Det er en stor utfordring og mye større enn hva hun trodde på forhånd  med å satse for fullt og samtidig fylle rollen som småbarnsforeldre.
Gunn Rita er full av takknemlighet ovenfor foreldre som har stilt opp og uten dem ville det ikke være mulig å fortsette som topp internasjonal syklist. Med foreldre og Kenneth sin støtte føler hun for å sykle i mange år til. 

Tekst og foto : Jørgen Pettersen


  Det skal noe til å fordøye all suksessen til Gunn Rita Dahle Flesjå gjennom et tiår. Nedenfor kan du se hva 
  hun har oppnådd.........og nettopp derfor være nullstilt ovenfor en ny sesong. 

  • OL-gull i 2004 i Athen
  • Arc en ciel.svg Verdensmester rundbane (2002, 2004, 2005 og 2006)
  • Arc en ciel.svg Verdensmester i maraton (2004, 2005, 2006 og 2008)
  • EU Europamester (2002, 2003, 2004 og 2005)
  • EU Europamester i maraton 2006
  • Norge Norgesmester rundbane (1999, 2001, 2004, 2005, 2009)
  • Nordisk mester rundbane (2005, 2004, 2003, 2001)
  • 26 verdenscupseirer i karrieren
  • 4 sammenlagttitler i verdenscupen
  • 4 seirer i Birkebeinerrittet (2001, 2002, 2005 og 2009)
  • 3. plass norsk mesterskap tempo (2001)

    Fjorårssesongen ga henne en 2. plass i europamesterskapet i terrengsykling.