Den tidligere fotballspilleren fra Ski som for noen år siden plutselig ble en løper i Norgeseliten, har egentlig lagt opp. Eller i hvert fall trappet betraktelig ned. Likevel stiller han på et par løp for sesongen. I SkiLøpet var han uredd nok til å følge den ferske norgesmesteren på 10.000m, Håkon Brox, i 5 km. Det endte med 5.plass etter en liten sprekk. 

I lørdagens Nøklevann Rundt holdt det enda lenger. Da Folloredaktøren traff på Solberg en stund før start, trillet han på en barnevogn og så ikke ut til å skulle løpe. Nå fortalte han riktignok det, og da er det gjerne alvor, i hvert fall for konkurrentene. I mål var det kun Rune Fenne som var foran den tidligere Ås-løperen, som nå ikke representerer noen klubb.

Tiden ble sterke 33.38 i den meget kuperte og krevende løypen på 9,7 km.

for
Her er Håvard Solberg foreviget av Heming Leira i brattbakken opp fra Rustadsaga. Mens forsidebildet er knipset av Per Inge Østmoen.

Harald Ringen fra Oppegård IL har også hatt en knallhøst, etter å ha slitt med reumatiske plager i lengre tid. Rundt Nøklevann ble det klar klasseseier i 45-49 år på meget sterke 35.47, som også holdt til en imponerende 8.plass totalt.


Harald Ringen sliter seg opp bakken der det er egen tidtaking. Her er det virkelig bratt, mye brattere enn det ser ut på bildet. Foto: Heming Leira

 
Nestor Svein Arne Sølvberg, still going strong, tok enda en klasseseier i 60-64 år. Han var eneste over 55 år som løp den noe korte, men desto hardere milen på under 40 minutter. Foto: Heming Leira.

På 5 km ble det 6.plass til Jan Billy Aas.

Hovedreportasje med bilder og resultater HER.

Blogg: Høstens vakreste eventyr