Start halvmaraton og stafett 2010

Den kontrollmålte løypa på 21,1 km., løpes i Vestre Gran og Tingelstad.

I løpet av de 16 første årene har nærmere 1200 forskjellige løpere vært med. En rekke løpere har gjort seg fortjent til løpets plaketter, deriblant svenske Dan Jarl, som har løpt maraton-distansen samtlige ganger.
I år er det èn løper som ligger an til 15-års plakett, Arne Erik Håkonsen, Ringerike Politi, 10-års plaketter kan oppnås av Håkon Hamar, Raufoss, Wiggo Bakken, Jevnaker og Arne Lundby, Sandefjord, mens 25 løpere står på listen over mulige 5-års plakettvinnere.
Hvert år settes det rekorder, og i fjor kom den på stafetten, der Vinds kvinnelag løp på
1.26,32 – og slettet Brandbu Ifs gamle fra 2002 (1.27,57).

Helge Hafsås, Olden, er innehaver av maratonrekorden på 2.38,57 som han satte for tre år siden. I fjor jaktet han på den, og rundet halvveis på 1.18,30. Andrerunden ble litt for tøff, og sluttiden ble
2.42,21. Det er sterkt, og det tredje beste resultatet i løpets historie.

Åse Sandberg Hovden, Raufoss IL er dronningen i Hadeland Maraton. I fjor løp hun inn til 3.37,06, og vant for 10 gang.

Start-tider fra Grymyr Stadion, Vestre Gran
Klokka 12.00 - Maraton
Klokka 12.30 - Halvmaraton og stafett
Klokka 13.00 – Kvartmaraton
2010 fulførte til sammen 135 løpere på de ulike distansene.

Rett før Start maraton 2010.
DE 16 FØRSTE ÅRENE HAR 3 LØPERE GJORT SEG FORTJENT TIL 15-ÅRS PLAKETT, 21 TIL 10-ÅRS PLAKETT og 74 TIL 5-ÅRS PLAKETT:
31 løpere står på listen over de som kan få med seg plakett etter løpet 21. mai.