Midt i øyriket Lofoten og Vesterålen ligger Hadseløya som er en maratondistanse i omkrets. Tar ikke løpet pusten fra deg, vil nok naturen sørge for det. På turen rundt øya vil du passere både høye, bratte fjell og runde åser. Kaster du blikket utover, ser du Lofotveggen som røyser seg majestetisk og flott. Bli med på en opplevelse for livet - HADSEL MARATON - som deltaker eller tilskuer. Arrangøren garanterer en trivelig stund!

I fjor vant John Pedersen, Kvæfjord IL, for fjerde gang. Denne gang på tiden 3.03.06. Mens Louise Skak, Danmark, vant dameklassen på 3.15.27. Foto: Martin Enoksen

John Erik Karlsen vant halvmaraton for meg på 1.20.00 og Wenche Michelsen for damer på 1.53.40.

Det ryktes at to løpere fra Nederland skal løpe halvmaraton. Danske Louise Skak som vant dameklassen på hel i fjor er påmeldt. Hun sa allerede da at hun skulle komme igjen i år. Så langt er flere damer enn herrer påmeldt.

Hadsel Maraton arrangeres for 25.gang i år. To løpere, Dagfinn Gundersen og Jann Abelsen, har vært med alle årene og skal også være med i år.

I fjor innførtes pengepremier til beste dame og herre på de to lengste distansene. Det videreføres i år. Ikke minst flotte premier til beste jente og gutt (12-15år) som løper 10km. De får en iPad hver gitt av iTet AS. Distansen har fått navnet iTet-mila.

Mari Brox fra Lier vant halvmaraton i 2010 på tiden 1:24:16. Foto: Hermann Bruun