Halden hadde virkelig samlet et sterkt lag i årets store breddestafett i Haninge syd for Stockholm, og var blant favorittlagene. 

Østfold-klubben var lenge med i teten i årets 25manna, men det var på den 6. etappen haldenserne tapte mye terreng til teten.

I mål endte Halden som nummer ni.

- Jeg løp litt «rufsete» i starten, men ellers var det en grei etappe for min del, sa Olav Lundanes som sikret 9. plassen i mål.

Halden var da drøye 6 minutter bak vinnerlaget.

Nydalens SK, som i år hadde mobilisert bra til 25manna, løp inn til 17. plass. Oslo-klubben var en periode foran Halden i stafetten. Her viste Anne Margrethe Hausken solid form da hun var først inne på åpningsetappen.

Ellers var det gode løp av landslagsløperne Magne Dæhli og Mari Fasting, for Halden, med best og nest best etappetid på henholdsvis 7.- og 24. etappe.

IFK Lidingö vant stafetten foran Södertalje-Nykvarn og Hiidenkiertäjät. Det ble en meget spennende avslutning på stafetten. Lidingö var bare 12 sekunder foran Södertalje Nykvarn Orientering i mål, etter en duell på sisteetappe mellom de to svenske VM-gull vinnerne på nettopp stafett, Fredrik Johansson og Jonas Leandersson.

Førstnevnte avgjorde altså til fordel for IFK Lindingö, hvor Øystein Kvaal Østerbø og Jo Forseth Indgaard var norske bidragsytere i laget.

Ivar Lundanes løp en etappe for Södertälje Nykvarn Orientering som ble nummer 2.

- Jeg løp 5. etappe, og det gikk bra. Stødig orientering og god flyt, sa Jo Forseth Indgaard som hadde nest beste etappetid av samtlige.

Men det blir ikke noe stor feiring for de to norske IFK Lidingö-løperne. Øystein Kvaal Østerbø dro rett fra arena til VM-samling i Skottland. Og i morgen kommer Jo etter.

- Øystein skal løpe et sprintløp i morgen. Jeg drar bortover for å trene mot i Skottland med tanke på VM neste år. Dermed blir jeg der borte frem til Blodslitet, sa Jo og fortsatte. 

- Jeg satser mot VM i 2015. Og forberedelsene starter i morgen.

Kilde: Norsk orientering

25-Manna