Dersom du er nysgjerrig på ultraløp mener arrangørene at Hamar Backyard Ultra er det ultimate steget inn i denne konkurranseformen. Fart betyr lite - vilje mye mer....

Hamar Backyard Ultra 50M er en løpskonkurranse som arrangeres etter «Backyard» prinsippet. Løypa er 6706 meter lang (noe som tilsvarer 4,167 miles, og som til sammen er 100 miles dersom den løpes 24 ganger). Løypa skal gjennomføres 1 gang hver time, og den som ikke rekker fristen for neste start (neste hele time) er ute.

Målportalen.jpgLøypa på 6706 meter har start og mål ved hovedinngangen til Prestrudhallen. Her klapper løpsleder Pål-Erik Langøigjelten inn Felix Schliecker etter nok en runde i fjor. (Foto: Rolf Bakken)

Hamar Backyard Ultra 50M nøyer seg med halve distansen, noe som betyr at maksimalt antall runder (og timer) som konkurransen varer er 12. Maksimal distanse blir derfor 80 467 meter (eller drøye 8 mil – nesten 2 maraton). Dersom det er flere som gjennomfører siste start, kåres vinneren etter raskeste tid på siste runde. Øvrig rangering gjøres etter antall runder gjennomført innenfor fristen, og ved likhet på antall runder etter raskeste tid på sist gjennomførte runde. 

Presentasjon av løypa (Video: Pål-Erik Langøigjelten):

Hele 44 prøvde seg på konseptet i premieren i 2021, og 18 av disse hang med til siste slutt da Pål Osrud og Sofie Johansson ble kåret til løpets vinnere etter et halvt døgns tålmodig innsats. 

Reportasje 2021: Hamar Backyard Ultra 50M ble en løpsfest for 44 glade løpere

I fjor var det 60 løpere med fra start i  andre utgaven, og hele 33 av disse løp over 80 km. Rita Nordsveen de Flon og Morten Stensberg var seigest av de seige og raskest på siste runde. 

Reportasje 2022. Hele 33 av de 60 startende fullførte 50 miles i Hamar Backyard Ultra

Rita Nordsveen 2021.jpgRita Nordsveen de Flon har vært en av de sterkeste i begge de to tidligere utgavene. Her er hun i aksjon i 2021. (Foto: Rolf Bakken)

Nøyaktig en uke før løperne legger av gårde fra Prestrudhallen for første gang er det allerde 50 påmeldte, og den 3. utgaven tegner til å bli den aller mest sosiale i løypa langs Mjøsa og i "basecamp" i Prestrudhallen. 

Mer info: