Andalucia Bike Race er et seks dagers internasjonalt terrengsykkelritt for tomannslag. Ritttet ble innledet søndag 22. februar og avsluttes fredag ​​27 februar. Etappene avholdes i provinsene Córdoba og Jaén i Andalucía.

Etappene går i en rundløype med start og mål på samme sted. Et av kjennetegnene med rittet er at det kjøres i team på to personer som må sykle samlet med maksimalt to minutters mellomrom.

I år er det mange norske lag med, og de fleste er hjemmehørende i Hedmark. I eliteklassen stiller det nye Team Trek Mesterhus med to lag. Vingelsingen Knut Erik Nesteby og engerdølen Martin Andersen danner lag 1 mens tynsetingen Eirik Fiskvik og Solør-rytteren Christian Amdahl utgjør lag 2. Vestlendingen Lars Granberg og elverumsingen Otto Andreas Solberg stiller sammen med dansk makker på hvet sitt Ihus-team. Joakim og Jonny Johnsen fra Kvinesdal Sykkelklubb utgjør Team Johnsen.

I Master 40 stiller elverumsingene Kjell Karlsen (51) og Frode Røsand (43) i det nykomponerte laget Team Trimtex. Evigunge Karlsen deltok forøvrg også i rittet i 2012 sammen med Martin Haugo: Kjell Karlsen på sykkeleventyr

Team_Trek_Mesterhus2.jpgMartin Andersen (til venstre) og Eirik Fiskvik sykler for hvert sitt Team Trek Mesterhus-lag i Spania.

Team_Trimtex.jpg
Fode Røsand (til venstre) og Kjell Karlsen under gjennomkjøring av deler av 1. etappen i Andalucia. (Foto: Team Trimtex)

Vi har mottatt en rapport fra første dag av rittet fra duoen Karlsen/Røsand: 
"Vi startet bra i dag og ledet Master 40 i ca 1 time. De neste 90 min. hadde Frode store problemer med å holde fremdrift på sykkelen opp noen sammenhengende monsterstigninger som varte i nærmere 3 mil. Han mistet rett og slett kraften i tråkket og måtte innimellom gå av sykkelen for å tøye beina til tross for at jeg dyttet på han mer eller mindre kontinuerlig. Han syntes heller ikke at åpningsfarten hadde vært for høy og var egentlig litt overrasket over hvordan beina plutselig agerte.

Fra høyeste punkt i løypa ca halvveis og inn til mål fikk Frode tilbake litt krefter etter å ha fått i seg cola. Det medførte en mye bedre avslutning enn fryktet. Det hører med til historien at Frode hadde influensa for en uke siden, så forhåpentligvis vil Frode få stigende form utover i rittet. V
i kjørte med god flyt og fart i terrenget, og det ble en morsom avslutning hvor vi kom seirende ut av en duell mot et lag i klassen vi innhentet 2 mil før mål."


Du kan følge rittet på Kjell Karlsens blogg: Kjell Karlsen er hektet på sykkel og på Team Trek Mesterhus' facebookside

Andalucia Bike Race 2015's nettsider
Andalucia Bike Race 2015 på facebook

Norske resultater Andalucia Bike Race - 1. etappe 22.02.2015:

         
Team Pos Team Type Team Name Team Member Team Result
1 ELITE MEN EXTREMADURA MTB TEAM PEDRO ROMERO 03:17:36
      LUIS LEAO PINTO  
Norske:        
16 ELITE MEN IHUS TEAM 1 SØREN NISSEN 03:32:28
      LARS GRANBERG  
40 ELITE MEN TEAM TREK MESTERHUS 2 EIRIK FISKVIK 03:49:33
      CHRISTIAN AMDAHL  
44 ELITE MEN TEAM TREK MESTERHUS 1 KNUT ERIK NESTEBY 03:53:02
      MARTIN ANDERSEN  
68 ELITE MEN IHUS TEAM 2 THOMAS ENGELSGJERD 04:15:29
      OTTO ANDREAS SOLBERG  
77 ELITE MEN TEAM JOHNSEN JOHNNY JOHNSEN 04:24:07
      JOAKIM JOHNSEN  
         
1 MASTER 40 GOLDNUTRITION/PORTUGAL VITOR GAMITO 03:45:01
      JOSE ROSA  
Norske:        
20 MASTER 40 TEAM TRIMTEX FRODE RØSAND 04:33:11
      KJELL KARLSEN