Heltelopet_foto_Magnus_Tjoenn.jpg
Fra HelteLøpet 2012 (foto: Magnus Tjønn)

Lørdag 14. September 2013 går starten for årets siste arrangement i trippelen TelemarkHelten. Trippelen på randen av Hardangervidda består av ski, sykling og løping. TelemarkHelten er inne sitt fjerde år og opplever at mange mosjonister ønsker å oppleve Hardangervidda med enten ski, sykkel eller løpesko.

Årets HelteLøp går i Rjukan og er 23 km langt. Traseen går i et terreng omgitt av mye historie, deltagerne passerer blant annet Vemork på sin vei fra Møsvannsdammen til Rjukan. Per nå er nesten 300 deltagere påmeldt. Styreleder i TelemarkHelten, Per Lykke, sier at det enda ikke er for sent å melde seg på. – Vi holder påmeldingen åpen helt frem til HelteLøpet starter og venter et stort innrykk til Rjukan førstkommende lørdag, sier Lykke.

Med HelteLøpet som siste del av trippelen skal en totalvinner kåres. Før HelteLøpet er det Michael Sæther Reinboth fra Skarphedin IL og Anne Kristine Hæg fra Lillehammer CK som leder trippelen sammenlagt, men i herreklassen er det svært jevnt og ingenting er avgjort i kampen om trippelen.

Marius_Therkelsen_Heltelopet2012_Foto_Magnus_Tjoenn.jpgBildet:
Marius Therkelsen fra Porsgrunn vant HelteTrippelen i 2012, men jakter på topp-plassering også i 2013.
Foto: Magnus Tjønn

HelteLøpet går i historisk terreng og løperne benytter deler av traseen som sabotørene brukte under den vellykkede aksjonen på Vemork under 2. verdenskrig. – Selv om deltagerne helt sikkert vil føle seg tomme for krefter når de passerer Vemork førstkommende lørdag kan det være viktig å sette ting i perspektiv, sier Lykke. - Den innsatsen sabotørene la ned i forbindelse med aksjonen på Vemork bør gi deltagerne inspirasjon og motivasjon til å fortsette under HelteLøpet lørdag 14. september, fortsetter Lykke. – Å løpe forbi Vemork er en fin måte å hedre og huske på det som skjedde for snart 70 år siden, avslutter Per Lykke.

Mer informasjon om HelteLøpet her: www.telemarkhelten.no

Les om Helterittet 2013

Les om Helteløpet 2012