Hovedløpet i orientering fortsatte søndag med langdistanse fra Skioldhytta på Konnerud. Dagens terreng var det samme som ble benyttet i NM i 2005, så det var nytt terreng for undommene som er født i 200-2002.

I fire av klassene ble det reprise fra gårsdagens sprint på toppen av seierspallen. Så her var det flere som viste at de behersker både sprint og vanlig skogsorientering.

I de to yngste klassene D14 og H14 ble det som i går, seier til løpere fra Nydalens Skiklub.  Kornelius Kriszat-Løvfald vant gutteklassen med et nødskrik, kun 4 sekunder skilte her ned til nr. 2, Sondre Ytterbø, Asker Skiklubb. I jenteklassen vant Oda Scheele med komfortabel avstand til de nærmeste konkurrentene. Her var det hele 3 minutter ned til Kristine Kravdal, Gjø-Vard OL.

I klassene for 15-åringer ble det dobeltseier til Konnerud  i jenteklassen. Her vant Jenny Baklid med 49 sekunders margin til  Andrea Ranvik.  Hos guttene var det mer vann mellom båtene, Bendik Eliassen, Fredrikstad SK vant med 1,36 min til Vegard Kittilsen, Freidig.

Blant de eldste guttene tok  Marius Aurebekk, Kristiansand OK sin fjerde strake hovedløpsseier. Han vant begge distanser i Larvik i fjor og gjentok dette i år. Nærmest i dag var Aslak Heimdal, Konnerud IL 1,28 min bak. I jenteklassen fikk vi dagens mest suverene vinner, Ragne Wicklund, Nydalen som utklasset konkurrentene og vant med hele 4,39 min til nærmeste konkurrent, Åsne Holo, Fossum IF. Ragne Wicklund vant forøvrige D16 sammenlagt i O-Ringen for en uke siden.

Hovedløpet går nå over til O-Landsleir og avsluttes onsdag med kretsstafett, der det er prestisje om seieren, og ikke minst i den vel så viktige kostymekonkurransen.