1. Første del av spørsmålet er enkelt å besvare: For ikke å stagnere! (Nå sitt nivå ut i fra treningsopplegget man kjører for så å stoppe opp. Hvorfor stopper utviklingen? All trening handler om tilvenning, til stadig høyere nivåer (jevn progresjon). Kjører man det samme opplegget, med samme belastning, år etter år vil ikke kroppen utvikle seg til et høyere nivå. Vi blir jevnt bra, men får sjelden fremgang.
     
  2. Periodisering er at man utvikler egenskaper i perioder. Jeg har selv meget god erfaring med dette prinsippet. Jeg kjørte A-A-B (hadde to harde uker med mye trening, aldri mer enn 2 – 2 ½ hard økt i uka av 13 – 14 økter. I B-ukene reduserte jeg treninga til ca. det ½, men jeg beholdt kvalitetstreninga på samme nivå.

Min erfaring med periodisering er at jeg kunne trene mye og hardt en periode for så å trene litt mindre og ikke fult så hardt en periode. For deretter å bygge enda mer mengde og øke kvalitet. Dette var en fin måte for meg å unngå overtrening, fordi etter to uker med mye og hard trening ble det en uke med ”hvile” bare 6 – 7 økter.

Les hele artikkelen her