Trollnatta arrangeres for sjuende gang.

            – Det er spennende å orientere i mørket med hodelykt, sier Pauline Myklebust. :– Det blir en annen stemning enn når det er lyst.

            12-åringen har sammen med andre unge i Koll brukt lykta under O-gøy-treningene i det siste.

            – Det er lurt å vite i hvilken retning du løper for å finne postene, sier Pauline. – Kompass er viktig, legger bror Jacob Myklebust (8) og August Myklebust Leopolder (8) til.

Premier for titusener
De er klar for å være med Trollnatta nok en gang. Premier for titusener venter. Alle deltakere får løpets eksklusive t-skjorte. Så er det også mange andre spennende premier. Ingen går tomhendte fra Kollbanen.

Tio-forsmak
Fra 16.30 til 18.00 er det valgfri start på de tre korteste løypene. Den korteste er 600 meter. Mellom postene er det selvlysende ballonger, og midtveis er det matstasjon . 18.15 er det fellesstart for D13–14, H13–14, D15–16 og H15–16. Alle har samme løype, og det er ikke gafling.

            – Dette gir er en forsmak på Tiomila, sier løypelegger Johan Lunde.

            Kollingen oppfordrer til samarbeid og at tiden ikke er viktig.

            – Det er en prestasjon i seg selv bare å gjennomføre nesten fire kilometer natt-orientering, og det uansett gir det å delta på Trollnatta opplevelse og mestring. Dette er høstens høydepunkt. Ta med barn og unge og gi dem trygghet i mørket. 

Håper på 1000
Med følgere og foreldre håper Johan Lunde at opp mot 1000 vil være på Kollbanen lørdag kveld så det blir en folkefest både i nærmiljøet og for orienterere flest. De fleste deltakere ventes kortreist, men det håper også at noen reiser litt lenger, ikke minst for å være med på Natt-O-toget.

            Gjøvikbanen er hovedsponsor, og tog t-bane kan med stor fordel brukes til løpet. Det er merket til arena fra Sognsvann t-bane-stasjon. Kun 4-500 meters gange.

            Tirsdag kveld var over 90 påmeldt, og det er mulig å melde seg på helt fram til start. I fjor deltok 215. Det startet i snitt en deltaker hvert 27 sekund i de korte løypene. 

Nå er det stor økning i interessen for Natt-O-toget, og jeg håper at det totalt vil bli 400 deltakere, sier Lunde som også vil være speaker og lover spennende opplevelser også for de som bare ser på.

Løpets hjemmeside er www.trollnatta.no