Arrangementsjef i Idrettsforeningen Viking, Janne Jensen, kunne gjerne tenkt seg å lagt ut flere startplasser til Bergen Fjellmaraton, men av sikkerhetsmessige grunner har de foreløpig satt et tak på 1500 deltakere.

– Vi vil vurdere å øke antallet til neste år, men vi kan ikke sende flere mennesker over fjellet enn det som er forsvarlig, forklarer Janne Jensen. 

Det er ingen av deltakerne som får løpe over fjellet uten å ha med fulladet mobil i vanntett pose, De må også ha med med sekk med ekstra klær. 

– Været kan fort skifte i fjellet, og da må de være forberedt, sier Jensen. 

 

Utradisjonelt løp

Bergen Fjellmaraton er et litt annerledes halvmaraton. Det arrangeres på kveldstid med første start i trimklassen klokken 17.30. Løperne i konkurranseklassen, 624 i alt i år, starter klokken 20.00. 

– På den måten kommer alle i mål omtrent samtidig. I finvær får de løpe mot solnedgangen de siste kilometrene, og når de kommer i mål venter det nygrillet hamburgere på dem. Mange mener dette er årets beste hamburger, forteller arrangementssjefen. 

 

For alle

Bergen Fjellmaraton er for alle, både mosjonister og eliteutøvere. 

– Ambisjonsnivået er svært ulikt. For noen er turen over fjellet det viktigste med løpet, for andre er det tida i mål som betyr noe. Uansett målsetting så er vi med på dette sammen, og det er viktig at alle får en god erfaring fra løpet, sier Janne Jensen.