Bildet: Ida Østerås.

I begrunnelsen for tildelingen heter det at Ida Østerås fikk deler av banesesongen 2011 ødelagt på grunn av skader, men kom sterkt tilbake og leverte en overbevisende terrengløpssesong med seier i NM terrengløp for junior og mange andre gode terrengløp utover høsten. Det var overbevisende nok til å bli kåret til beste langdistanseløper for junior 2011.

Det er Kondis i samarbeid med Asics som står for tildelingen av gullsko til årets beste langdistanseløpere.

Til kondis.no kunne  Ida Østerås fortelle at hun fortsatt ikke løper, men går mye på langrenn nå om vinteren. Etter tildelelsen la hun ut på en 90 minutters treningstur i nærområdet på ski.

Hun håper å komme sterkt tilbake denne sesongen. Desverre fikk vi ikke se henne i aksjon på hjemmebane under ungdomsmesterskapet, men kondis.no ønsker henne lykke til med en forhåpentligvis skadefri sesong.

Skoen ble overrakt av en annen gammel storløper fra distriktet, Henrik Sandstad. Han kunne fortelle at han arbeidet her på Steinkjer Campus og ofte jogget både til og fra jobb. Han konkurrer ikke så ofte lengre, men regner seg som en habill veteranløper. Med en høygravid kone og en liten tass å passe på, skjønner vi godt at han velger litt andre prioriteringer nå.


Ida Østerås gratuleres av Henrik Sandstad.


En smilende blid (og snart skadefri) Ida Østerås med beviset som beste kvinnelige juniorløper på distanse 2011.

  Pekere til tidligere kondis.no reportasjer samt Steinkjeralliansens hjemmeside, klikk på logo: