OSLOS RÅESTE 27. AUGUST

27. august er det igjen klart for Oslos Råeste som går fra Skådalen Kompetansesenter til Vettakollen. Løpet er  en fin utfordring både for toppidrettsutøvere og de som ønsker en tur opp til Oslos tak på Vettakollen.


Maarten_Haaland_Tufte_IL_kanelbolle_IMG_0283.jpgMorten Håland, Tufte nøt Kanelbollen fra Baker Hansen.  Foto: Heming Leira

I år som i fjor har arrangøren med Baker Hansen på laget som leverer deilige kanelboller på toppen. Dette så ut til å være svært populært i fjor når Kondis tok turen til toppen. Vi fikk  bl.a. oppleve en sliten utøver over streken som ropte klart og tydelig ut hva han ønsket: "Hvor er bollene! Det er alt som har gått gjennom hodet siste kvarteret"

Joar_Thele_loeyperekord_Oslos_Raaeste_IMG_0101.jpgJoar Thele setter løyperkord i fjor. Foto: Heming Leira

Motbakkeløpet byr på bl.a. en skikkelig tøff bratt asfaltbakke før du mot slutten så løper det bratte henget i terrenget opp mot toppen til Vettakollen hvor du har en av Oslos beste utsikter.

Løpet er på 1,9 kilometer med 162 m total stigning.

Det første året (2014) var det 30 fullførende løpere, mens det i fjor ble nesten doblet deltakertall da 54 gikk i mål på toppen. Da var det et fantastisk sensommersolskinnsvær og utsikten kunne nytes i fulle drag. Joar Thele fra Lyn satte løyperekord og vant på 8.26.9 mens Juni Osnes Lund, også fra Lyn vant kvinneklassen på 11.24.2.
 

Du_er_fortsatt_raa_IMG_0036.jpgOppmuntrende plakater møter deg på veien oppover.  Foto: Heming Leira


Lyn ski står med lagseieren to år på rad, men i år er seniorgjengen på samling i Torsby så dette åpner for nye mestere. Også vinner de to første årene og rekordholder med 8:26,9 min., Joar Thele, er på samling, så tronen står åpen for nye spreke deltakere. I kvinneklassen er fjorårets vinner og rekordholder Juni Osnes Lund (11:24,2 min. klar for start. Hvem skal utfordre henne i år?

Løpet koster 200 kr og påmeldingsfrist er onsdag 24. august kl. 24:00.
Etteranmelding lørdag kl. 10:00 -11:00: 300 kr

Løpet starter kl.12:00

Info Oslos Råeste     Facebook
Her kan en melde seg på Oslos Bratteste

Les kondis.nos bildereportasje fra løpet i 2015 vinter  sommer


DRAMMENS  RÅESTE
11 dager etter, onsdag 7. september er det drammensfolkets tur til å skinne, Drammens Råeste med sine 2,9 km og 260 høydemeter fra Stasjonskameratenes hus på Austad til Haukåstoppen, har trukket en mengde deltakere gjennom sine tre utgaver, 2014 var rekordåret med over 170 deltakere. 2015-utgaven trakk over 140 deltakere til tross for et regnvær som kunne vært grunnlag for flomvarsel på værmeldingen..

Drammens Råeste har som tradisjon å trekke en rekke skiløpere og løpere til start. Lagkonkurransen (som i år krever fem personer på laget) har vært vunnet to ganger av Konnerud IL og en gang av Norconsult.

Vi håper å se rekorder ryke i alle retninger både med tider og deltagertall. Vibeke Skofterud deltok i fjorårets utgave I år vil hun motivere treningsgruppa som hun er med på, i samarbeid med Carina Kristiansen, opp til toppen.

Løpet koster 200 kr og påmeldingsfrist er lørdag 3. september kl. 20:00
Etteranmelding 17:15 -18:15: 300 kr.

Løpet starter kl.19:00

Info Drammens Råeste   Facebook

Her kan en melde seg på Drammens Råeste


Oslos Råeste i 2014