Toppbildet: Thomas Andersen er en av flere sterke norske løpere som trives i bratt fjellterreng - og som er tatt ut til neste års VM (foto: Runar Gilberg).
 

Etter den siste kvalifiseringsmuligheten på Transgrancanaria 7. - 8. mars ble eventuelt ytterligere uttak til VM ultratrail vurdert. På Gran Canaria imponerte to av våre uttatte løpere voldsomt med 2. og 4. plass, men ingen nye meldte seg på i kampen om VM-plass. Sondre Amdahl som ble nummer fire i Transgrancanaria har valgt å prioritere deltagelse i prestisjetunge Western States i år, og har meldt forfall til VM. Dermed er det altså seks herreløpere i den norske troppen.

Det er etter hvert mange gode kvinneligere terrengultraløpere i Norge, men fortsatt hevder ikke de seg like godt som herrene våre, og avstanden til toppen er fortsatt i største laget med tanke på å sende disse til et VM.

Se også: Didrik Hermansen med kjempeløp i Transgrancanaria

Se også: 7 herreløpere tatt ut til VM terrengultra 2015 (kondis.no 4.11.2014)

Didrik_Hermansen_jubel
Didrik Hermansen løper inn til 2. plass i Transgrancanaria (arrangørfoto)

Neste års VM i terrengultra, eller "IAU Trail World Championships" som det heter er lagt inn i det presisjetunge Maxi-Race i Frankrike 30. mai. Løypa i Maxi Race / VM terrengultra er 85 kilometer med 5300 høydemeter - og like mange utformeter. I mesterskapet forventes det deltagere fra mer enn 50 nasjoner, mens det i Maxi Race totalt er 6000 deltagere.

VM's hjemmeside
Maxi Race hjemmeside



PRESSEMELDING 24. OKTOBER:
NFIFs ultraløpsutvalg har i møte 24. oktober tatt ut følgende løpere til IAU Trail World Championships i Frankrike 30. mai 2015:

Sondre Amdahl, Romerike Ultraløperklubb
Didrik Hermansen, SK Vidar
Eirik Dagssønn Haugsnes,
Sverre Morten Slethaug, Bergen Løpeklubb
Ola Hovdenak, IL Skåla
Lers Erik Skjervheim, Voss IL
Thomas Andersen, Bergen Løpeklubb

Troppen kan bli supplert med ytterligere løpere etter siste kvalifiseringsmulighet i Transgrancanaria 7. - 8. mars 2015.

NFIFs ultraløpsutvalg
Sharon Broadwell


 

Sverre_Slethaug_maal_SB_20140627_154453(0).jpg

Sverre Morten Slethaug løper inn til 10. plass i Mont Blanc Maraton 80 km i 2014 (foto: Sharon Broadwell).