- Siden jeg uansett ikke ville fått løpt 800 meteren, var det "vinn eller forsvinn" for meg i dag. Heldigvis fungerte det veldig bra og jeg kunne kontrollere inn til finaleplass, fortalte Ingvill etter løpet.

Underveis løp hun veldig rutinert og låg inne ved lista på en andre- eller tredjeplass helt til farten økte radikalt på den siste runden. I siste sving var hun nede på en femte-/sjetteplass, men ut av svingen var hun raskt oppe på en fjerdeplass som hun kontrollerte inn.

Farten i første heat var såpass laber at ingen gikk videre på tid. Ingvill løp inn på 4.13,02, mens heatet ble vunnet av svenske Abeba Aregawi på 4.11,64. I heat 2 viste den andre storfavoritten, Sifan Hassan fra Nederland, god form og vant på 4.09,55.

De to er forventa å ta de to første plassene i finalen, men bak der kan alt skje, og det finnes også eksempler på at store favoritter har svikta i avgjørende øyeblikk.

- I en finale kan alt skje - det er derfor det er så viktig å være en av de 12 som står på startstreken på fredag.

- Hvor god vil du si at formen din er nå, basert på det du har opplevd på trening i det siste og i løpet i dag?

- Veldig god. I dag følte jeg det gikk i 3000 m-tempo fram til sisterunden, og det handla mest om å posisjonere seg og unngå alt for mye knuffing, fortalte Ingvill som hadde rifter etter nærkontakt med en annen løpers piggsko på den ene leggen.

- Hvordan forbereder du deg til fredagens finale?

- Det blir avkobling fysisk og mentalt det nærmeste døgnet. Så vil jeg trene på samme måte på torsdag som jeg gjorde i går, og det er hemmelig, smilte Bækkelags-løperen.

1500-kv-heat1-maakestad-felt_D4N0410.jpgIngvill Måkestad Bovim lå så å si hele vegen godt posisjonert inne ved lista. (Foto: Bjørn Johannessen)

13 TŠERNOV Liina  4:25.18

1500-kv-heat1-forste-runde_D4N0375.jpg12 løpere hadde lyst til å være blant de 4 første i mål - for å være sikker på finaleplass. (Foto: Bjørn Johannessen)

1500-kv-heat1-siste-runde_D4N0453.jpgFavoritten Abeba Aregawi gikk i tet da en runde gjenstod. (Foto: Bjørn Johannessen)

1500-kv-heat1-siste-runde_D4N0463.jpgSiden farten var moderat på de tre første rundene ble det skikkelig kamp om plassene da det hele skulle avgjøres. (Foto: Bjørn Johannessen)

Her er det hele avgjort. Ingvill Måkestad Bovim passerer målstreken som nummer fire. Aregawi vinner, mens Amela Terzic fra Serbia løp meget sterkt og ble nummer to sjøl om hun hadde dratt feltet de tre første rundene. (Foto: Bjørn Johannessen)

De to beste i det første heatet gratulerer hverandre. (Foto: Bjørn Johannessen)

1500-kv-heat2-siste-runde_D4N0602.jpgI heat 2 viste Sifa Hassan seg som den klasseløperen hun er. (Foto: Bjørn Johannessen)

1500-kv-heat2-maalgang_D4N0622.jpgDe åtte første i mål gikk videre fra heat 2. Bak Hassan var det ganske jevnt. (Foto: Bjørn Johannessen)

1500-kv-heat2-Sifan-Hassan_D4N0660.jpgI likhet med den andre gullfavoritten Abeba Aregawi kommer Sifa Hassan opprinnelig fra Etiopia. (Foto: Bjørn Johannessen)