Løpeturen vil starte ved Monolitten i Frognerparken søndag kl. 11, og så vil den gjøre sløyfer innom Frogner, Sentrum, Grünerløkka og Bislett før turen går tilbake til Majorstua og Frognerparken. Truls Oma Erichsrud vil løpe med GPS med livetracking på nettet slik at det vil være mulig å se hvor han befinner seg i løypa og så gjøre seg klar når han nærmer seg. 

- Jeg er litt inspirert av Forrest Gump som la ut på langtur og opplevde at folk hang seg på underveis, forteller Truls til Kondis. Allerede har ca. 30 løpere meldt seg på turen på facebook-sida til prosjektet. Sindre Buraas, som Truls møtte på sitt treningsopphold i Kenya, er en av dem. 

Og det var nettopp Kenya-oppholdet tidligere i vinter som gav Truls lyst til å sette i gang med dette innsamlingsprosjeketet. Mannen som var kontaktpersonen hans i Kenya, hadde en sønn som gikk på den lokale barneskolen i Iten.

- Da jeg så hvor mye skolen manglet når det gjaldt både plass og tilgang på reint vann, så fikk jeg lyst til å gjøre noe. Jeg ble tatt så godt imot i Kenya, og jeg vil gjerne gi noe tilbake, sier mannen som samtidig vil gi seg sjøl ei god treningsøkt før vårens store løpsmål, Rotterdam Marathon. 

- Jeg håper på å forbedre persen på 3.42 med god margin der. Det langsiktige målet mitt er å fullføre alle løpa i World Marathon Major, og jeg vil gjerne klare kvalifiseringskravet til Boston, som er på 3.05. 

Noen hurtig langtur i maratonfart blir likevel ikke søndagens "Forrest Gump-tur". 

- Nei, vi planlegger å løpe i 9-10 km i timen, så her bør det gå greit for alle å henge på, avslutter mannen som på bloggen kaller seg "The Marathon Runner". 

Mer info om løpeturen på facebook og på themarathonrunner.net

Kuloping_IMG_1278.jpgTruls Oma Erichsrud ble tatt godt imot av både folk og fe da han tidligere i vinter var på treningsleir i Iten i Kenya. Nå vil han gi noe tilbake. (Foto: Anton Soggiu)

Gjengen_IMG_1442.jpgTruls trener for å få til en skikkelig pers i Rotterdam Marathon 12. april. (Foto: Anton Soggiu)

Loypekart.jpgSlik ser løypa for søndagens åpne langtur ut. Det er bare å bli med!