Bakgrunnen for nominasjonen er det gullet Jakob Ingebrigtsen tok i juniorklassen i EM terrengløp. Der utklassa han konkurrentene på sisterunden og vant med 8 sekunder.

Også to av de andre nominerte er vinnere fra EM. Tyrkiske Aras Kaya vant seniorløpet, mens belgiske Isaac Kimeli var best i U23-løpet. De to andre som kan gå til topps, er den spanske langdistanseløperen Ilias Fifa og den polske kulstøteren Konrad Bukowiecki.

I skrivende stund ligger Jakob Ingebrigtsen godt han i og med at han har fått over 1000 likes og 55 delinger på facebook. Nærmest følger Bukowiecki med 886 likes og 42 delinger. I tillegg til likes og delinger på facebook skal også instagram kunne brukes til avstemming.

Også i kvinneklassen er det utøvere fra EM terrengløp som dominerer. Tyske Konstanze Klosterhalfen som vant juniorgullet, polske Sofia Ennaoui som vant U23-gullet, og tyrkiske Yasemin Can som vant seniorgullet, er alle nominerte. Det er også britiske Katrina Wotton som vant en 10 km i Paris på sterke 31.46, og irske Fionnuala McCormack som vant EA Cross Permit i Brussel ei uke etter at hun ble nummer fem i EM terrengløp.

Her stemmes det på månedens herreutøver på facebook

Her stemmes det på månedens kvinneutøver på facebook

En_runde_igjen_de_tre_i_tet_A20G5064.jpgJakob Ingebrigtsen løp fra de beste juniorløperne i Europa under EM terreng. Nå kan han bli kåret til Europas beste friidrettsutøver i desember. (Foto: Kjell Vigestad)