Egersund IK arrangerte for femte gang Sentrumsløpet i Egersund. Løypa er lagt til kjernen av den trivelige gågaten i den lille småbyen sør i Rogaland. Hovedløypa for de voksne er kupert og er på snaue 2 km som løpes to ganger.  Fantastisk vær og perfekte forhold møtte de 150 løperne som stilte til start, som forøvrig er deltagerrekord.

Team Ingebritsen hadde nok en gang tatt turen ned til Gjert Ingebrigtsen sin barndomsby. Jakob Ingebrigtsen vant i ensom majestet som han har gjort to ganger før. Han smadret sin ett år gamle rekord og løp inn til meget sterke 11.05 i den 3,85 km lange løypa. Thomas Hetland og Jon Arne Hoås fra arrangørklubben Egersund IK friidrett kom på de neste plassene.

I kvinneklassen seiret Kirsti J Skåtøy foran 11 år gamle Ingrid Ingebrigtsen. Gunn S Christoffersen kapret tredjeplassen.

​RESULTATER

Jørn Holmen sammen med sønnen Simen Emil Holmen.   Foto: Knut Ro Sørensen.

Kirsti J Skåtøy seiret i Egersund på hjemmebane som hun har gjort så mange ganger før. Foto: Knut Ro Sørensen.

Thomas Sleveland (8), Leif Inge Nesvåg (123) og Fredrik Andersen (11) nærmer seg de siste 3-400 meterene før gågaten og mål.   Foto: Knut Ro Sørensen.

Henning Sulen Sæstad (86) ,Jon Arne Hoås og Thomas Hetland nærmer seg målområdet og skal ut på andre runden i det 3,85 km lange løpet.  Foto: Knut Ro Sørensen.

Ingrid Ingebrigtsen løper i fotsporene til sine eldre brødre. Hun løper inn til en meget sterk tid alderen tatt i betraktning.   Foto: Knut Ro Sørensen.

Flott innsats av de små i barneløpet.     Foto: Knut Ro Sørensen.