Fargerike Jan Billy Aas, her fotografert av Kåre Hovland etter Spitsbergen Marathon på Svalbard, bidrar virkelig til samhold i Folloregionen, da han representerer både Oppegård IL, Drøbak Maratonklubb og SkiLøperne, altså tre forskjellige kommuner i Folloregionen! Aas forteller om en fantastisk tur og sier at han vil tilbake neste år for å løpe halvmaraton. Etter at det lenge erklærte målet om å fullføre 50 maraton før sin 30 års dag nå er i boks, så trappes maratonsatsingen nå litt ned. Jan Billy vil i stedet fokusere mer på halvmaraton og kortere løp, i tillegg til fotball og innebandy for Kråkstad IL! Det vil med andre ord fortsatt ikke være noe i veien med aktivitetsnivået til Aas, som opprinnelig er fra Kråkstad.

Selve løpet var først og fremst en opplevelse, men som vanlig satte Jan Billy både preg og farge på konkurransen. De første 17 km løp han og snakket med vinneren, men etter en liten tur i buskene måtte han si farvel til tetplass. Etter en litt tung periode halvveis kviknet Jan Billy skikkelig til igjen mot slutten og sikret 3.plassen av totalt 43 løpere, og fremfor alt en fantastisk opplevelse.

Hovedreportasje fra Svalbard med flere bilder HER.

En annen lokal kjendis som løp maraton i helgen var Janicke Ekelberg, primus motor for de nevnte SkiLøperne. Hun løp meget sterkt under håpløse forhold i Stockholm Maraton. Les mer om hennes euforiske opplevelse på bloggen hennes HER.

Også Folloredaktøren løp maraton i helgen, Fjellmaraton på Beitostølen, med flere likhetstrekk med klubbkamerat Jan Billy Aas sitt løp på Svalbard. For også her gikk det i skravlefart innledningsvis, inntil et ufrivillig stopp endret på løpsutviklingen.

Hanna Breivold fra Greverud imponerte som fjerde raskeste dame over Valdresflya, til andreplass i klasse 20-29 år - kun slått av løpets vinner Marte Pedersen. Tiden ble gode 3.33.42.

Hanna Breivold studerer i Trondheim og løper for NTNUI, men er fra Greverud i Oppegård.
Her fotografert underveis av Silja Svanstrøm Amundsen

Som vanlig var det en fyldig tropp fra Joggekameratene på Beitostølen. På halvmaraton ble det en fin 4.plass i den knallsterke klasse 50-54 år til Lill Eriksen, mens Alvilde Dancke, som i fjor jubilerte med 100 halvmaratonløp samme sted, ble nr 5 i klassen over. Og i klassen over der igjen, ble det hhv 2.plass og 4.plass til Turid Malmo Knutsen og Anne-Berit Skoghus i terrengløpet Fjellbukken.

Hovedreportasje med resultater og flere bilder HER.