Høstens første Arborettrim ble arrangert i mildt gråvær med litt regn innimellom. Det var motvind i den lange slake unnabakken oppe i lia, ellers var forholdene veldig gode på grunn av mye godvær i høst. Rundt Skittjern var stemningen nærmest trolsk med flotte høstfarger i et grått slør.

Fra venstre Camilla Ziesler, Madeleine Rettore og Mattias Paul fra Sandnes IL

Det var i jente/kvinneklassen på 2.692 km (1 runde) vi fikk de to beste resultatene. Veteranen og den tidligere norgesmesteren Vigdis B. Holst fra IL Skjalg viste imponerende form da hun satte ungjentene på plass på 2.692 km (1 runde). Hennes fysikk kom til sin rett i den krevende løypa med en sugende motbakke. Hun vant på på tiden 9.37.3 med den lovende 14-åringen Camilla Ziesler fra Sandnes IL 3,9 sekunder bak. Camilla satte pers med 17 sekunder. Hun slo i sommer Anita Håkonstad Evertsens 32 år gamle norske bestenotering for 14-åringer på 2000 m. Kristine Holst IL Skjalg vant 15-19 årsklassen på 10.18.6.

På en 2,692 km for de mannlige deltakerne dominerte to 15 år gamle ungdommer. Raskest av var Jens Olav Hausken, en spennende unggutt fra Sola, tett fulgt av Mattias Paul fra Sandnes IL. Det er tydelig at med god trening kommer også resultatene. Tidene ble 9.28 og 9.31.9.

Den tidligere syklisten Rainer Paul født i 1966 overrasket stort med å vinne kortløypa på 2.692 m i mosjonsklassen på den gode tiden 10.17.2 etter en dagens beste sluttspurter. I mellomløypa på 5.384 km løp veteranen Tom Koll Frafjord fra GTI best i mosjonsklassen. Tiden hans ble 21.40.5 mens kvinneklassen ble vunnet av IL Gular-løperen Marte Hansen på 23.24.1

Den tidligere gode skiskytteren Kim Andre Haugstad fra Figgjo var best på 8.076 km (3 like runder). Han vant på meget gode 30.15.

Familien Ingebrigtsen med far og trener Gjert og Henrik i spissen var til stede både i løypa og som ivrige tilskuere. Resultater Arborettrimmen_1-2014. Flere bilder