Boston-løypa ingen spøk

P3 var også en periode med hovedvekt på stort volum og bedring av den anaerobe terskelløpingen. I tillegg ble det mer bevisst trent på tilpasning til løypetraseen i Boston. Det er en løype med relativt stor kupering. Blant annet er det en stor muskulær belastning de første kilometerne med lange utforbakker. Kjøres muskulaturen stiv i dette partiet er løpet ødelagt.

Ingrid trente spesielt på å løpe fort utfor, blant annet ble både utforetappen og den lengste etappen i Holmenkollstafett-løypa benyttet. Som vist på figur 1 var mengden høy – ca. 180 km i uka i gjennomsnitt. Det ble løpt noen konkurranser, men kun som ledd i treningen. Selv med såpass store treningsdoser løp Ingrid noen meget raske gateløp, som indikerte hva som skulle komme av resultater senere på året.
 

Typisk uke i P3: (17/3 – 23/3)

Mandag: Morgen: 30 km på ski    Kveld: 15 km på ski

Tirsdag: Morgen: 10 km på TM + 6 x SL Kveld: Fellestrening med gutta i BUL, 20 min oppvarming + 6 x Bakkeløp 2 ½   min slak motbakke + 1 min pause jogg + løpe fort ned bakken igjen + pause 1 min jogg + 20 min jogg ned. Total lengde på økt ca. 20 km

Onsdag: Morgen: 11 km på TM + styrke/spenst program Kveld: 13 km rask løping nedover

Torsdag: Morgen: 15 km på TM Kveld: 13 km rask løping nedover

Fredag:   Morgen : 20 km løping med innlagt 2 x 20 min rask løping (3.00–3.10 min/km)

Lørdag: 26 km løping ute i forferdelig vær.

Søndag: Morgen: 12 km på TM Kveld: 13 km på TM

Totalt: ca. 200 km


Les hele artikkelen her.

Les fjerde del av jubbelåret her.
Les tredje del av jubelåret her
Les andre del av jubelåret her
Les første del av jubelåret her.