Sondre Juven var den største favoritten, men måtte nøye seg med tredjeplass. Andreas Vangsnes fra Ålesund Friidrettsklubb spurtet klart best og vant med 3-4 meter. Vinnertida ble beskjedne 4.09.30 etter rusletempoet på de første 700 meterne. Det er nesten 20 sekunder etter persen til Vangsnes.

Tar ansvar: Simen Halle Haugen (338) øker tempoet kraftig etter 700 m, men klarer ikke å sprenge feltet. Etter løpet fikk han klar melding fra bestefar Per Halle om at han hadde bommet på taktikken. Per Halle løp for nesten 50 år siden 1500 m på 3.44.6 og 5000 m på 13.27.6. Han hadde forøvrig hele fire barnebarn i dagens 1500-finaler. (Foto: Kjell Vigestad)

Innspurten: Først vinneren, Andreas Vangsnes. Bak han kommer Didrik Warlo til venstre. Vi ser også hodet til Sondre Juven, som gjorde det så bra på distansen i junior-VM i sommer med en 8. plass i finalen.(Foto: Kjell Vigestad)

Pallen fra venstre: Didrik Hexeberg Warlo,  Andreas Vangsnes og Sondre Juven. (Foto: Kjell Vigestad)

Resultater finale 1500 m - menn 20-22 år

Plass: Startnr: Navn: Klubb: Resultat: