Tim Bennett (50) har vært styremedlem i Kondis siden 2003, og organisasjonens president siden 2009. I det sivile er han ansatt som applikasjonsforvalter på IT-avdelingen i TDC AS. Som idrettsutøver er han både allsidig og svært aktiv med deltagelse i sykling, triatlon og løping på alle mulige distanser.

 

Vignett-kondiskommentaren.jpg"Bevegelse er snart det eneste som er manuelt "

Det er tid for å runde av 2015 for Kondis. Året har vært bra for oss som er engasjerte i kondisjonsidrett, med fortsatt vekst i løp og triatlon. Konkurransetilbudet er veldig variert og ikke minst – det er mange konkurranser å velge mellom.

I en tid hvor samfunnet stadig blir mer preget av automatikk, som fører til at vi snart kan gjøre omtrent alt via en såkalt smarttelefon eller pc, blir bevegelse mer og mer viktig! Bevegelse er sånn sett snart det eneste som er manuelt og dermed er det enda viktigere at Kondis hele tiden snakker om dette – og ikke minst, skriver om det.

Kondis må i årene som kommer bli enda mer synlig, særlig utenfor løpsmiljøet. Det er også viktig at vi setter det med bevegelse i fokus og motiverer enda flere til å komme seg opp fra sofaen. Når internett mer eller mindre flommer over av all mulig informasjon om trening, helse og mat, blir det viktig at vi er informative og en pådriver for en slags gyllen middelvei. Masse av det som foregår blir ekstremt i en eller annen retning. Midt imellom der ligger den store hopen, som vi skal fange opp.

Det er ikke slik at alle skal eller må løpe veldig langt. Ei heller spise veldig lite. Og i jungelen av informasjon blir altså vår rolle veldig viktig.

Ikke bare et blad
Kondis er en ideell organisasjon og langt ifra bare et blad. Vi skal være en pådriver, og vi skal drive service for alle som holder på med kondisjonsidrett. Jeg mener at det at vi er en organisasjon, er kommet litt i bakevja, og det må vi gjøre noe med! For en organisasjon som Kondis vil være veldig viktig i årene som kom- mer, særlig siden livsstilssykdommer er en voksende utfordring.

Derfor trenger vi også massevis av medlemmer! Husk at Kondis ikke bare er et blad og et nettsted; vi jobber ideelt for noe som er bra for samfunnet – og trenger støtte for å kunne bli noe annet enn en liten mus, som ikke veldig ofte blir hørt. Så fortsett med å spre informasjon om Kondis, og vil du bidra på en eller annen måte, så er det bare å ta kontakt.

For meg personlig så er det fortsatt fantastisk moro å hele tiden møte folk rundt omkring, som vil slå av en prat og komme med betraktninger om stort og smått. Sånne greier er bra input for en president. Så fortsett med det folkens!

Nye tog
Og når du gjør opp en status over året, så ikke dvel veldig hvis dine mål på en eller annen måte ikke helt ble nådd. Livet er veldig tilfeldige greier, og det er ikke gitt at alt ble som planlagt den dagen du tenkte du skulle gjøre det helt store. Det går alltid nye tog – husk det. Husk samtidig at hvert eneste minutt du investerer i bevegelse alltid vil være positivt. Det gjelder å kunne takle alle livets små utfor- dringer på best mulig måte. En god fysisk og psykisk helse vil alltid være bra!

2016 er rett rundt svingen. Ikke se deg bakover, men fremover. 2016 er fortsatt helt åpent med bare blanke ark. Du må ikke sette en masse mål her og nå, men bruk heller den forestående juleferien på deg selv og dine nærmeste. Husk også at det å komme seg ut og bevege seg, ikke er dumt. Kanskje er det til og med snø der du bor? I Oslo så er det foreløpig noe vi bare har hørt om … Så mine ski haster det ikke med å finne frem.

Jeg ønsker deg, kjære medlem, en riktig god jul og et rasende flott og godt nyttår. Og jeg ser frem til et nytt og spennende år – og til å møte enda flere medlemmer.
 

Tim Bennett
skrevet før jul til Kondis papirutgave 10-2015.