Siste dagen av Lærdal triathlonfestival var lørdag 31/7. Da var det tid for konkurranse. Konkurransen gikk over sprint distansen (750m svømming, 20km sykling og 5km løping). Svømminga ble nok litt lengre (i hvert fall hardere) og løpinga var nok 500m for kort, men bortsett fra det gikk alt på skinner. Det ble gått igjennom hele løypa ordentlig på forhånd, noe som var veldig enkelt ettersom det var mange runder på løp og svømminga gikk i en kanal man kunne gå langs hele veien!

Starten gikk kl 13. Det var 18 stykker på startstreken, deriblant Tahir Hussain (blind norskpakistaner, som syklet Trondheim-Oslo i 2009), som skulle delta i sitt første triathlon.

Det var, som forventet, den doble norske mester i svømming, Eirik Ravnan, som tok teten rett fra start på svømminga! Han hadde en ledelse på ca 2,5min på Håkon Johannessen opp av vannet. Bak de var det Georg Schille og lederen av Norgescuppen i triathlon, Even Hersleth, som kom, ca 3,5min bak. Blant damene hadde Ingrid Ravnan ca 1min ledelse på Marthe Eirke-Telle opp av vannet. Bak de kom Ingrid Mangnes og Anne Gamre ca 2min bak Marthe.

Ut på sykkelen blei det en kamp mellom Eirik, Even og Håkon blant gutta, mens Marthe dro fra ganske raskt blant damene og kampen blei om 2.og 3.plassen. Inn på sykkelen hadde Even knappet ned ledelsen til Eirik til ca 2min og han var da ca 30sek foran Håkon. Marthe hadde en trygg ledelse ned til Ingrid, men Ingrid hadde Anne Gamre bare 30sek bak seg!

På løpinga ble det fort klart at Even ikke klarte å ta igjen Eirik og at Håkon var sjanseløs mot Even, så Eirik spurtet inn til en klar seier på en fantastisk tid (55.24). Alle de 3 første herrene var under 1t, noe som vitner om et høyt nivå! Blant damene løp Marthe inn til en klar seier på tiden 1.12.50, mens Anne tok igjen Ingrid og kom inn på en trygg 2.plass gode 1,5min foran Ingrid. I HC klassen stilte Tahir (med ledsager Terje) aleine, men sterkt og fullførte på tiden 1.50.11! Veldig sterkt!

Etter målgang var det grillmat og deltagertrøye til alle! Premie seremonien var ca 1t etter at Tahir kom i mål. Der ble det delt ut blomster, 4500kr i premiepenger sponset av Astrup-Fearnley, 2 våtdrakter fra Erox sponset av triathlonbutikken.no og signerte treningstrøyer fra Lærdal Sport og Rekreasjon! Arrangører var Lærdal sykkelklubb og Østmarka IL.

Fullstendig resultatliste finner du her.

Damepallen

Håkon løper

Damevinner Marthe på sykkel

Marthe løper mot mål