- Jeg er veldig fornøyd med å vinne i dag, sa Lukas Liland etter dagens NM-langdistanse fra Løvlia på Krokskogen.

Løperen som i Norge representerer Nydalens SK har tidligere i år vunnet langdistansen under EM-uttaksløpene og NM-ultralang var i dag nok en gang best når det handlet om orientering over langdistanse: - Jeg tror jeg har lykkes med å få til en del økter med den lengden og intensiteten som gjelder på langdistanse, er hans egen forklaring på denne suksessen.

Når den sterke landslagsmannen i dag også fikk «drahjelp» av foranstartende Magne Dæhli på ferden gjennom løypen, var han i en klasse for seg. Etter drøye 100 minutter i skogen var Liland snaue halvannet minutt foran nevnte Dæhli – på andreplass. Med VM-vinnerne på denne distansen fra i fjor – Kasper Fosser – på bronseplass.
- Jeg hadde nok litt fordel av å få ryggen på Magne (Dæhli), og det var ikke noe alternativ å slippe ham på sisterunden.

Dermed sikret Liland seg sitt første NM-gull på langdistanse, og det er flere muligheter til NM-gull utover helgen – med mellomdistanse på lørdag og stafett på søndag:
- Jeg kan vinne også mellomdistansen, men det er mange gode løpere som vil ha sitt ord med i laget der, kommenterer en fornøyd Liland.

Fornøyd var også Andrine Benjaminsen etter dagens NM-langdistanse. Løperen fra Lillomarka OL var tilbake på toppen av pallen på NM-langdistanse etter en 3. plass i fjor:
- Det var faktisk årets første løp i Norge, og jeg fant en god flyt i orienteringen i et fint terreng. Selv om jeg kanskje kunne løp bedre traseer noen steder, var det et bra løp, oppsummerte landslagsløperen som etter seier på NM-langdistanse i både 2019 og 2020 igjen var tilbake på toppen av NM-pallen på denne distansen.

Benjaminsen var snaue minuttet kjappere gjennom løypen på Krokskogen enn veteranen Tone Bergerud Lye – som løp inn til NM-sølv – og sin beste individuelle NM-plassering i en alder av 40 år. Bronsevinner Marianne Andersen er ytterligere to år eldre enn Bergerud Lye, og i dag var hun halvannet minutt bak sølvvinneren etter drøye 80 minutters konkurransetid.

På mellomdistansen – som er neste «punkt på programmet» - er konkurransetiden betydelig kortere, men Benjaminsen har – også der – intensinjer om ny suksess:
- Selvfølgelig har jeg høye målsetninger, men jobben må gjøres, sier hun om det som venter.