Sognsvann Rundt Medsols har nå arrangert øyløp syv år på rad, men Lindøya Rundt kom først med på kartet i 2014. En veldig idyllisk løype, fin servering av Lindøen Minigolfclub og en flott badeplass har det gjort løpet til en av favorittene i Øyakarusellen. 

At været har vært strålende de to siste årene har ytterligere gjort det til en god opplevelse. Mange av de få deltakerne (deler av løypene på øyene går i naturreservater, hvor det har blitt gitt dispensasjon fra forbudet mot arrangere idrettsarrangement) kommer nå tilbake år etter år for å nyte perlene innerst i Oslofjorden.

Martin Kjäll-Ohlsson er en av dem og det ble løyperekord i debuten på Lindøya for Vidargutten.  Det ble det ikke for Maja Ellefsrud, Nesodden, men til gjengjeld vant hun for andre år på rad og er dermed den eneste som har vunnet to løp på Lindøya.

Øyakarusellen har en høy kvinneandel blant deltakerne, og også en del yngre utøvere som hevder seg veldig godt. På Lindøya var det 25 menn og 18 kvinner. Det er over 40 % kvinner.
 
Ungjentene dominerte kvinneklassen med dobbeltseier for jentene i 12-13 årsklassen og med en tredje jente i den klassen på 5. plass, var det bare for de eldre kvinnene å la seg imponere. En av dem som måtte la seg imponere, skulle noen dager senere skulle få sin hyllest, nemlig Therese Falk som vant Rallarvegsløpet. Fra 3 km på Lindøya til mye lengre på Rallarvegen.


228_lindoya_lop_21072016.jpg
Signy Henden Rustlie, Lørenskog IL sørger for at den eldre garde også er til stede. Det har hun nå gjort i en rekke øyløp.  Foto: Stian S. Møller

006_lindoya_lop_21072016.jpgRolf Nielsen er sammen med Signy de eldste deltakerne.

024_lindoya_lop_21072016.jpg
Martin Kjäll-Ohlsson, Vidar langer ut i ferieidyllen. Nærmere Sørlandet kommer du ikke i Oslo.

089_lindoya_lop_21072016.jpg
Maja Ellefsrud,Nesodden vinner Lindøya Rundt for andre år på rad. I år et sekund saktere enn i 2015.

013_lindoya_lop_21072016.jpgDet er likke langt fra Lindøya over til Gressholmen. Torsdag avsluttes Øyakarusellen med Gressholmen Kro Minneløp. Løpet er forlengst fulltegnet.
 
For de som har latt seg friste av disse bildene og teksten, så åpner påmeldingen til de 33 startplassene i de fire løpene i Øyakarusellen rundt midten av juni hvert år. 

HER kan du se en større bildereportasje på Sognsvann Rundt Medsols sin hjemmeside.

På kondis sin bildebank finner du ytterligere 48 bilder fra løpet.

ALLE RESULTATER