Erik "Norge på langs" Nossum løp en drøy maraton sammen med Henry "Europa på langs" Wehder 15.august.
Foto: Bjørn Hytjanstorp

"Totningen" Henry Weder løper nå transEurope Footrace, et løp over 64 dager og 4.175 kilometer. De 26 dagene før løp han ca 2.300 km...  Planen var å løpe de nesten 2400 kilometerne fra Nordkapp til Skagen (ferge Gøteborg-Fredrikshavn) på 26 dager. Det gikk akkurat, men de siste dagene måtte han løpe en rute som var 4-5 mil kortere enn planlagt for å rekke fergen til Fredrikshavn og for å rekke til Skagen før 19.august.

Tidligere forhåndsomtale på kondis.no

Søndag 19.august startet Henry sammen med 45 andre i det 64 dager lange TransEurope Footrace fra Skagen til Gibraltar. Det blir 4.174 kilometer i tillegg til de ca 2.350 han løp måneden før. Oppvarmingen må ha vært bra, for henry ligger på 8.plass i TransEurope etter fire dagers løping. Nordmennene Trond Sjåvik og Eiolf Eivindsen ligger på 3. og 10.plass  -så det er imponerende løping i starten av alle tre, men Trans Europe løpet kommer vi mer tilbake til senere.

TransEurope Footrace 2012

Alexander filmer Henry, som denne dagen hadde følge i over 40 kilometer i Värmland.
Foto: Bjørn Hytjanstorp

Med seg på turen gjennom Europe har Henry en ledsager med følgebil og campingvogn, ført av Alexander fra Dresden. Et samarbeid som hadde fungert utmerket de 23 dagene før Erik Nossum og Bjørn Hytjanstorp hilste på i området mellom Sunne og Säffle i Värmlands län. Tonen var gemyttelig - og dette er to karer sok ikke kjente hverandre på forhånd.

Litt feilberegning hadde gjort at Henry disse siste dagene ned mot Göteborg måtte legge inn noen ekstra lange dagsetapper. Det ble 120 kilometer dagen før, 91 kilometer den dagen Erik løp halve distansen sammen med han og 105 kilometer dagen etter. Som vi ser på bildene løper Henry helt uten drikke/mat mellom pausene - til tross for at han løper hele 20 kilometer mellom hver pause. "Jeg registrerte at han langet skikkelig innpåmed ordentlig mat og drikke i pusene sine" sier Erik Nossum etter turen.

Totalt skal han altså løpe i 90 dager og samlet ca 6.500 kilometer.... en uforståelig distanse for de fleste av oss!

Hjertelig gjensyn mellom to ekstrem-ultraløpere en varm dag i Värmland.
Foto: Bjørn Hytjanstorp

 
Nye 20 kilometer er løpt, og Henry langer innpå for å gjøre seg klar til mange flere kilometer...
Foto: Bjørn Hytjanstorp
Så er det på'n igjen... 91 kilometer på varm asfalt denne dagen (15.august)...
men nå løper Henry i TransEurope Footrace og der er gjennomsnittlig dagsetappe bare 65 kilometer.
Foto: Bjørn Hytjanstorp