KULTUR
På lørdagskvelden etter at løpene er ferdig, blir det maratonkonsert med PolkaBjørn og Kleine Heine. På søndag er det planlagt konsert med lokale musikere. Kultur blir det og i uka etter, da Molde Jazzfestival setter i gang. 

EKSKLUSIVT
-Arrangementet er ikke så stort og vi vil vil heller ikke bli så store-, sier Nikoline Heimdal Eik hos arrangøren. -Vi vil begrense antall deltakere for heller å skape en fin opplevelse for deltakere, publikum og tilreisende.- Så her gjelder det å bestemme seg for en Sekkentur, så snart som mulig.

Påmelding løp på tikkio.no

Påmelding Maratonkonsert på tikkio.no

Følg med på Sekken Maraton sin facebookside

Se arrangementet på terminlisten

Les om Sekken Maraton 2017
 

Forehand_Sekken_kmkart.jpg
Kart med km-inndeling og markering start/mål. Maratonløperne springer to runder


PRAKTISK INFORMASJON
Sekken Maraton tilbyr disse distansene: Maraton (42195 m), halvmaraton (21097,5 m), Lossiusmila (10 km), Bautajoggen (5 km), Elveløpet (2 km) og Skilpaddesprinten (0,5 km). 

Maraton og halvmaraton har start klokka 10:00, Lossiusmila og Bautajoggen klokka 10:30, og Elveløpet klokka 10:40 og Skilpaddesprinten klokka 10:50. 

Start og innkomst på Bygdetunet som ligger midt i bygda på sørsida av Sekken sammen med Sekken oppvekstsenter, nærbutikken Samsen og Ungdomshuset.

Vegen rundt Sekken er 19572 meter, med halvparten asfaltdekke og halvparten grusdekke. Vegen er kupert. Maratonløpere gjennomfører to runder med et tillegg rett etter start, mens halvmaratonløpere gjennomfører ei runde etter tilleggsdistansen.

Sekken Maraton hadde i 2017 totalt 87 aktive deltakere. I tillegg kom arrangørstaben og et entusiastisk publikum. Ambisjonen er at Sekken Maraton 2018 skal bli nok en flott opplevelse for publikum og ikke minst aktive løpere. Kvalitet blir prioritert framfor kvantitet. Derfor blir det vurdert å sette et tak på deltakertallet, og "først-til-mølla-prinsippet" gjelder da. Regel nr. 1: Meld deg på i tide!

Ferjeruta Molde - Sekken er Fjord1 si rute 34. RUTETIDER LØRDAG: Ferje fra Molde kl. 08.20. Retur kl. 13.30, 16.00 og 18.45. RUTETIDER SØNDAG: Ferje fra Molde kl. 09.15, 10.45, 16.00, 19.00 og 22.30. Fra Sekken kl. 08.30, 10.00, 15.15, 16,45 og 19.45.

Distansen fra ferjekaia på Sekken til start er 7,5 km. Lørdag går det ikke ordinær rutebuss. Arrangøren tilbyr transport i korrespondanse etter bestilling. Meld behov for transport mellom ferjekaia og start/mål ved påmelding. I startområdet er det god parkeringsplass for privatbiler. NB! Vær oppmerksom på at du ikke er garantert å få med bil på ferjeavgang lørdag morgen, og da er det ikke flere ferjeavganger før løpet "er kjørt". Det er parkeringsplass med betalingsautomat på ferjekaia i Molde og en større plass på nordsida av E39.

OVERNATTING Sekken har ikke pensjonat, campingplass e.l. På forespørsel vil vi skaffe privat overnatting fra fredag til lørdag og fra lørdag til søndag i den grad det er mulig. Send gjerne spørsmål om dette i god tid, og skriv gjerne noen ord om hva du forventer. (Seng eller plass for sovepose, ønsker enerom eller kan del rom - eventuelt hvem du kan bo sammen med o.l. Arrangøren vil svare fortløpende og detaljerte opplysninger om muligheter og priser kommer etter hvert. "Først til mølla" er prinsippet også her.

MAT Bygdetunet holder åpen kafe. Nærbutikken Samsen er åpen til kl. 19.00 fredag kveld og lørdag en stor del av lørdagen.