Pressemelding fra Xtremeidfjord:


Med bare en dag igjen til «Norges vakreste Marathon» - Hardangervidda Marathon, forbereder Eidfjord seg til fest. En rekke toppløpere har meldt sin ankomst og vi forventer at det blir et rotterace fra start til mål blant de aller beste.

Uoffisiell rekord
På startstreken står blant annet Nina Wallin som tidligere i sommer satt den uoffisielle rekorden for raskeste norske kvinne opp og ned Mt. Blanc. I tillegg stiller Team Salomon-løperen Thomas Andersen nok en gang, samt fjorårsvinner Vegard Austevoll og Erlend Haugo som løp barbeint over Hardangervidda i fjor.

- Det jeg gleder meg mest til er å se vakker natur og møte blide mennesker langs løypa, sier Nina Wallin.

I årets utgave av Hardangervidda Marathon stiller utøvere fra 14 forskjellige land på startstreken. De fleste fra europeiske land, men også langveisfarende fra blant annet USA og Sør Afrika er med i år. 

En uvanlig maraton
Hardangervidda Marathon er ikke en normal maraton der man løper på asfalt i en relativt flat løypeprofil. I Eidfjord satser man på det ekstreme – løping på sti, kryssing av elver, snø, is, gjørme og ikke minst den brutale stigningen innerst i Simadalen der man skal fra 0 – 1200 moh i løpet av et par-tre kilometer. For mange oppleves denne stigningen som et løp i løpet, et brutalt motbakkeløp midt inne i et fullverdig terrengløp. 

Underveis i løpet passerer man både Hardangerjøkulen og Vøringsfossen i tillegg til nedstigningen gjennom den trange og spektakulære Hjølmodalen som er en av de virkelige perlene i Hardanger. Løperne kan forvente seg et hardt, brutalt og vakkert løp med Hardangervidda som bakteppe.

Starten for årets løp går lørdag 5. september kl. 10.00 fra Eidfjord. Så langt har ca. 250 løpere meldt sin ankomst, men det er fortsatt mulighet for å melde seg på. I år er det også mulig å melde seg på halvmaraton, da med målgang ved det historiske Fossli Hotell på toppen av Vøringsfossen. 

Hardangervidda_Marathon_foto_arrangoeren_2.jpgDet er i skrivende stund ennå mulig å melde seg på Hardangervidda Marathon. (Foto: arrangøren)


Løpets heimeside