På bildet (klikk for stor utgave) ser vi avtroppende lokalredaktør Oddny Ringheim. Hun har takket for seg med hele 10 år som lokal kondisredaktør. Hennes avsluttende år som sjef for Kondis Hordaland ble også det mest dramatiske. Oddny deltok på Boston Marathon i april 2013. Hun nærmet seg målområdet da det smalt fra to bomber som tok livet av tre løpere og skadet ytterlige 144.

Oddny har selv vært en ivrig løper. På bildet til høyre ser vi henne passere gamle Bergen i Bergen City Marathon 2012. Hun har reist omtrent verden rundt i jobbsammenheng. I tillegg har hun på sin fritid klart å dekke mosjonsløp, motbakkeløp og motivert undertegnede for overtaklse av hennes egen sjefsjobb som redaktør for Hordaland. Oddny fortsetter med sitt styreverv for Kondis.

Mosjonsløpene i januar:
Allerede fra mandag 6. januar er det klart for ny runde i BFG Bergen sin vinterkarusell. Der er det som vanlig 5 og 10 km på programmet.
Idrettsklubben Fri er klar med Frikarusellen onsdag 15. januar og bare dager etter står Ask-løpet på menyen. Der kan vi trolig vente prestisjefylt deltakelse med kretsen og Gular sine beste løpere.

Lørdag 25. januar er det maratonkarusellen som starter opp igjen med "fem på bergensk jord". To dager etter maratonløpet, 27. januar, er det igjen vinterkarusell i Fana.
Onsdag 29. januar er det Varegg som starter med sitt første løp i Fløyenkarusellen; et motbakkeløp på 2,4 km.

Ute i distriktene er det også full aktivitet. Ved Eikanger, ute på Lindås, starter det korte mosjonsløpet på 2,2 km den 4. januar og i Strandebarm i Kvamherad kommune er det vinterkarusell på 4 km den 7. januar. Begge løpskarusellene fortsetter utover våren.

Tekst og foto : Jørgen Pettersen

DSC_0143.jpg
Mandag 6. januar braker det løs med BFG sin vinterkarusell. På bildet ser vi løpet fra i fjor. Det var fullt trøkk denne mandagskvelden 7. januar 2013. Vinneren på 5 km ble Erik Hovlandsdal (14111) på litt over 15. minutter. Til høyre for Erik ser vi 800 meter løperen Ådne Svahn Dæhlin med pers på 1.46.05. Kanskje får vi like sterke løpere til start på årets første mosjonsløp i Bergen?

DSC_0071.jpg
Frikarusellen i Arna er også et populært løp for flere i bergensområdet. Løpet starter igjen onsdag 15. januar kl. 19.30 ved Espelandshallen. På bildet er det selve "ekspresstoget" med Norna-Salhus/Gular sitt rekordløp mars 2013. Der løp alle de fire på bildet under 15. minutter, først med Marius Vedvik (Gular), Erik Hovlandsdal (Norna), Mulugeta Zewde (Norna) og bakerst med Haldan-Emil Færø (Gular). Mulugeta vant på 14.49, Erik på 14.49,2, Marius på tredje med 14.51 og Halfdan med tiden 14.59.

_DSC6988.jpg
Maratonkarusellen starter opp igjen lørdag 25. januar. Skal du sikre deg den flotte pokalen med "fem på bergensk jord" er det bare å stille. På bildet ser vi to ivrige løpere med Geir Iden og Tone Raaen fra et av løpene i fjor.

_DSC5761.jpg
Nytt og spennende for 2014 er hvor begge løperene med Thorbjørn T. Ludvigsen og Bjørn Tore K. Taranger gjør av seg. Fra BFG Bergen sine hjemmesider kan vi lese at begge er meldt ut av klubben. Bildet er fra målområdet ved Stoltzen 2013. Bjørn Tore er mektig imponert av Thorbjørn Ludvigsens rekordløp på 8.06

DSC_0154.jpg
Løpeåret 2014 kan bli svært spennende for Kjetil Foss Angeltvedt. Han kan med all grunn ha tommelen opp nå som han er fin igjen etter sitt lange skadeavbrekk. Faste gode treningsøkter er tilbake. Her ser vi Kjetil gratulerer Mulugeta Zewde  som klarte med god hjelp fra ekspresstoget å slå rekorden til Kjetil på 5 km i Frikarusellen. Kjetil løp alene på 14.52,7 (22. mars 2011) og hadde rekorden på 5 km gateløp i Norge.