Årets London Marathon kan bli det største i historien. 172.888 søkte om startplass i årets London Marathon. 51.696 fikk akseptert påmeldingen. Av disse har 38.862 hentet startnummeret. Arrangøren regner med at 37 800 starter i dag, i så fall vil det være det høyeste antallet på på 35 utgavene av London Marathon siden 1981. 101 norske er blant de påmeldte tilårets løp.

Wilson Kipsang vant London Marathon i fjor og møter verdensrekordholder Deninis Kimetto for første gang i deres første duell. De tre løperne med de raskeste tidene på maraton gjennom alle tider møtes i London: Dennis Kipruto Kimetto, Emmanuel Kipchirchir Mutai og Wilson Kipsang Kiprotich har løpt dise alle tiders beste maratonløp: 2=02:57, 2:00:13 og 2:03:23. Også nr. 4 og 5 på verdensstatistikken er på plass i London.
 
I kvinneklassen er det ventet kenyanskl dominans når Mary Keitany skal prøve å ta sin tredje seier i London. En av de største utfordrerne er Edna Kiplagat, som vant i fjor, i tillegg til Florence Kiplagat og Priscah Jeptoo. Keitany er den tredjeraskeste gjennom tidene med 2:18:37 Edna Kiplagat har 2:19:50 fra London i fjor, Florence Kiplagat har 2:19:44 og Jeptoo har 2.20.14.

Praten den siste tiden har selvfølglig gått mye om Paula Radcliffes avskjed med Maraton, når hun vil avslutte karrieren med et siste London Maraton. Hun løper ikke i eliteklassen for kvinner som starter før resten av feltet, men i masseløpet.

Det er flere prominente "gamle" stjerner som er invitert til årets løp . De tre vinnerne av London Marathons aller første utgave: Dick Bearsley og Norges egen Inge Simonsen, som løp hånd iog hånd i mål og sammen vant på 2:11:48 i 1981 og Joyce Smith, som nå skal starte rullestolklassen. 

Ja, selv Kondis har en egen spesiell interesse i årets London Marathon når president Tim Bennett jager personlig rekord og kan løpe sitt første løp under 3 timer noen dager etter han fylte 50 år. Følger han trener Jack Waitz sine råd til punkt og prikke, kan 2-tallet vises når Bennett når målstreken i London. I løpet av dagen vil også rundt 75 andre noirdmenn gjøre det samme.

Ta dagens treningstur tidlig!.